Fant 50.000 liter med øl, vin og brennevin

I et lagerbygg på Heistadmoen ved Kongsberg har politiet funnet det som kan være norgeshistoriens største alkoholbeslag.

Rekordbeslag av alkohol, Heistadmoen

I et utleid lagerlokale på Heistadmoen fant politiet 50.000 liter med øl, vin og brennevin.

Foto: Politiet

For to uker siden kom politiet over lageret ved en tilfeldighet.

– Det var en politipatrulje som var ute og kjørte. De kom over en varebil som så ut som om den var fullastet. Derfor ble den stanset for en sjekk. I lasterommet stod det to paller med øl, og etter litt snakk så førte det oss til Heistadmoen og et lager der, sier krimsjef ved Kongsberg politistasjon, Morten Ole Pedersen.

I lageret fant politiet 50.000 liter med øl, vin og brennevin.

Det var Laagendalsposten som først omtalte saken. Ifølge avisa er beslaget så stort at det kan være snakk om det største noensinne her til lands.

– Det er i hvert fall det største jeg har vært borti, og de vi har vært i kontakt med sier at det er blant de største i Norge når det gjelder øl og vin, forteller Pedersen.

En person fortsatt på frifot

Politiet har pågrepet en mann hjemmehørende i Lier i forbindelse med beslaget. En annen mann fra Numedal er etterlyst.

– Han er forsøkt avhørt, men han vil ikke prate med oss, sier Pedersen om mannen fra Lier.

Han anser det som svært sannsynlig at det er flere personer som har hjulpet til og sier at politiet etterforsker saken bredt.

– Det er helt sikkert flere som har vært innblandet i dette. Noen som har kjørt det inn i landet og noen som har vært med å spre det, sier Pedersen.

Politiet holdt vakt over varene frem til de ble sendt til destruering.