NRK Meny
Normal

Rekord i Kulm er bra for Vikersund

Skiflyvningsarrangørene i Vikersund håper deres verdensrekord fra 2011 blir slått i Kulm i helgen. Det skaper interesse og kamp om ny rekord på norsk jord i februar.

Vikersundbakken.

Vikersundbakken håper å ta tilbake verdensrekorden dersom Kulm slår deres rekord i helgen.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen

– Jeg unner dem en verdensrekord, det tjener sporten. Men som Vikersundpatriot så synes jeg jo det er veldig moro med en rekord hjemme hos oss.

Les : Vikersund sikret skiflyging i 2015 og 2016

Presidenten for verdenscuprennene i skiflyvning i Vikersund, Stig Hamstad, sier han skal juble og klappe blant publikum i Kulm i helgen dersom det blir satt ny verdensrekord i bakken.

– Da blir det veldig spennende for alle å komme til Vikersund 13.- 15. februar for å se om vi kan ta den tilbake.

Tre bakker kan få ny rekord i vinter

Johan Remen Evensen har verdensrekorden med sitt hopp på 246,5 meter fra monsterbakken i Vikersund fra februar i 2011.

I år har både Kulm i Bad Mitterndorf i Østerrike og Planica i Slovenia bygget sine bakker like store som bakken i Vikersund.

Les også: Vikersund kan miste rekorden

– Sannsynligvis innen hoppsesongen er over har vi hatt skiflyvningsrenn i tre bakker som alle reelt kan konkurrere om verdensrekord. Dersom bakken i Planica blir ferdig på senvinteren.

Bakken i Kulm er utvidet og skal nå tåle hopp på godt over bakkerekorden til Gregor Schlierenzauer på 215,5 meter satt 10. januar 2009.

Blir Vikersunds rekord slått i Kulm, håper Hamstad på optimale forhold i Vikersund i februar.

– Ja, da skal det være mulig å stte ny rekord igjen. Får vi flotte forhold med hoppere i god form som får til det perfekte, da har vi like gode sjanser som Kulm og Planica.