Regnet høljer ned på Østlandet

Mens snøen laver ned på fjellet, høljer regner ned i lavlandet.

I løpet av de neste timene er det ventet lokalt mye nedbør i lavlandet. Opp mot 20–30 millimeter på 24 timer er varslet å skulle falle fra himmelen i løpet av tirsdagen. De mest utsatte stedene kan få hele 40 millimeter nedbør.

Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Elbjørg Moksnes, kan berolige oss med at det verste nå ser ut til å være over.

– Det har kommet over 20 millimeter regn flere steder, og det er ikke helt over enda selv om vi venter at det vil roe seg utover ettermiddagen.

Det våte og kalde været er ikke normalt, selv om Norge generelt har en ustabil værtype, sier Moksnes.

– Det er ikke helt normalt for årstiden å ha såpass dårlig vær, men nå er det i alle fall en bedring i sikte etter hvert, så vi får trøste oss med det.

Les også:

Et glimt av sommer

Allerede onsdag vil vi kunne se en betydelig mer sommerlig værtype enn tirsdagens dusj.

– Når vi kommer til morgendagen så blir det forholdsvis rolige vindforhold, selv om det fortsatt kan blåse litt i fjellet.

– Ellers så blir det stort sett opphold og perioder med sol. Da får vi også litt stigende temperaturer, så vil det kunne komme opp mot 15 – 16 grader. Altså rundt ti grader varmere enn vi har i dag, sier Moksnes.

Og det kan virke som om dette sommerlige været holder seg til helgen i det minste.

– Det er en liten høytrykksrygg som legger seg over oss nå et par dager i hvert fall, så torsdagen og fredagen ser også ut til å bli bra dager, med for det meste pent vær og temperaturer oppunder 20 grader.