Redningsaksjon på Hardangervidda avsluttet

Redningsaksjonen i Langesjøen på Hardangervidda er nå avsluttet. Nødetatene skal ha fått meldinger om rop om hjelp fra vannet, men har ikke gjort noen funn.

Redningsaksjon

Helikopteret plukker opp dykkere i Drammen.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Politiet har fått melding om at det er blitt hørt rop om hjelp i ti minutter, og at et vitne skal ha sett to fiskere i en båt.

– Vi fikk telefon til operasjonssentralen kvart på fire fra en som oppholdt seg i nærheten av Langesjøen. Han hadde hørt rop om hjelp i ti minutter. Like forut for ropene hadde han sett to fiskere ute i en båt. Vi varslet hovedredningssentralen umiddelbart, sier operasjonsleder i politiet Trond-Egil Groth.

Hentet i Drammen med helikopter

Dykkere fra brannvesenet er blitt hentet i Drammen og blir nå med et helikopter opp til Langesjøen i Nore og Uvdal der redningsaksjonen er satt i gang.

Også luftambulansen på Ål blir sendt til leteområdet.

Laster Twitter-innhold

– Jobber med å få oversikt

– Hva er status på leteaksjonen nå?

– Jeg kan opplyse at vi har kommet i kontakt med de to personene i båten. Så nå er helikopteret i ferd med å undersøke andre deler av sjøen som for øvrig er veldig stor, sier operasjonslederen.

Videre forklarer han at det er vanskelig å ta seg fram til stedet som er langt inne på vidda.

– Vi er nå framme med to helikoptre og et fly. Vi jobber med å lokalisere eventuelt hvor ropene kom fra, og om det eventuelt er andre som trenger vår bistand.

– Dette er et stort vann, og vi jobber med å få oversikt, avslutter operasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...