NRK Meny
Normal

Glassverket-trener: – Slipper for billig unna

Kort tid etter at Larvik HK var nær konkurs, inngår de nye kontrakter med klassespillere. Det får Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen til å reagere.

Larvik håndball.

Larvik håndballklubb ble reddet fra konkurs i mars.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

– Jeg stiller meg forundret til hvordan lovverket kan tillate at Larvik kan få lov til å signere nye spiller etter det uføret de var i, sier Gabrielsen til Drammens Tidende sin papirutgave.

Flere av Larviks store profiler sto i fare for å bli klubbløse i februar. Da var klubben nær en konkurs, men etter at blant annet Larvik kommune og Vestfold fylkeskommune gikk inn med lån og midler, ble klubben reddet i mars.

Les også:

Reagerer kraftig på nye kontrakter

Nå er klubben i ferd med å tilby nye kontrakter til spillere som Nora Mørk, Gro og Anja Hammerseng Edin, Linn-Kristin Riegelhuth og Linn Jørum Sulland, skriver avisen.

Larvik HKs trener, Ole Gustav Gjekstad, bekrefter til VG at de ønsker å tilby nye kontrakter til Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland. Det får Glassverket-treneren til å reagere kraftig.

– At det er mulig å gå så på trynet og slippe så billig unna, det skjønner jeg ikke, sier Kenneth Gabrielsen til Drammens Tidende.

Han understreker at han har stor respekt for Larviks sportslige suksess, og at hans uttalelser er hans personlige mening.

En av profilene glapp

Kenneth Gabrielsen

Kenneth Gabrielsen tok Glassverket til en sølvplass i eliteserien for kvinner i vinter.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Glassverket har prøvd å hente noen av landslagsprofilene, og de har blant annet vært i dialog med Linn Jørum Sulland. Da Larvik kom på banen, glapp Glassverkets forsøk på å signere Sulland. Situasjonen hemmer klubber som Glassverket, hevder treneren.

– Hvis vi kunne tilbudt våre spillere fulltidskontrakter, ville vi blitt utrolig mye bedre vi også. Men det gjør vi ikke, fordi vi vet at det er det ikke rom for, sier Gabrielsen.

Forstår reaksjonen

For å bedre økonomien, slanker Larvik nå stallen fra 23 til 16 spillere. Nye signeringer må de avklare på forhånd med Norges Håndballforbund. Daglig leder i Larvik HK, Harald Gaupen, sier han har forståelse for Gabrielsens reaksjon.

– Samtidig er det sånn at beslutningene som er tatt for å bedre økonomien gjør at vi kan forsvare eventuelle nye kontrakter, sier Gabrielsen til Drammens Tidende.