NRK Meny
Normal

UP-sjef reagerer på kappkjøring på E18

UP-sjef Runar Karlsen reagerer på en video som viser at flere biler kappkjører på E18. – Forkastelig, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Runar Karlsen

Sjef for utrykningspolitiet (UP) Runar Karlsen liker dårlig videoen som ble publisert på sosiale medier.

Foto: NRK

Videoen ble publisert på sosiale medier sent mandag kveld. Den viser to biler som stopper på motorveien, før de kappkjører med følgebiler bak. Bilene bruker to kjørefelt og en påkjøringsrampe.

– De bruker offentlig vei som en lekeplass. Det er det vi karakteriserer som hensynsløs kjøring, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Mannen som publiserte videoen på sin Facebook-side ønsker ikke å la seg intervjue, men han bekrefter at kappkjøringen skjedde på E18 syd for Drammen.

– Påfører andre en risiko

Politiet kjenner ikke identiteten til bilførerne eller fotografen. Mannen som publiserte videoen, sier han ikke kjenner til hvor fort bilene kjørte, men at de trolig ikke var mye over fartsgrensen.

– De gir blaffen og påfører andre en høyere risiko enn det som er nødvendig. Det er mørkt og dårlig sikt. Uansett gir det uttrykk for en ukultur som vi ikke ønsker på offentlig veier, sier Karlsen.

– Det ser ikke ut til at bilene kjører så fort?

– Det er en type kjøring som øker risikoen for at ulykker kan skje. Vi vet ingenting om farten, men det ser ut som det er en betydelig akselerasjon. Det er fare for at det skal skje en ulykke, sier Karlsen.

Politiet kan etterforske videoen

Bilførerne tilhører et miljø i drammensområdet som er opptatt av raske og dyre biler. Kappkjøringen på E18 skal ha vært et engangstilfelle.

– Vi vet at det finnes den type miljøer rundt omkring i landet, og de dukker opp fra tid til annen. Noen ganger kommer vi over det og andre ganger finner vi det på nett, sier UP-sjefen.

Karlsen sier at politiet kan starte etterforskning av videoer de finner på internett. Det er det lokale politidistriktet som avgjør om de skal etterforske kappkjøringen på E18.