Raja raser mot Mohyeldeen Mohammad: – Han elsker å hate Norge

​Venstre-politikeren mener den radikale islamisten Mohyeldeen Mohammad lyver når han sier han ikke får forlate Norge.

Abid Raja

LANGER UT: Stortingspolitiker Abid Raja (V) sier han gjerne ønsker at Mohammad forlater Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Raja anmeldte for et par uker siden islamisten Mohyeldeen Mohammad (30) for en rekke hatmeldinger han mottok på SMS.

Stortingspolitikeren reagerer nå kraftig på 30-åringens ferske uttalelser om at han ikke kan fordra Norge og gjerne forlater landet på dagen.

– Jeg ønsker svært gjerne at Mohyeldeen og slike som ham forlater landet, men faktum er at de elsker å være her og snylte på den norske velferdsstaten. De sier de hater landet, samtidig som de utnytter landets friheter og goder til fulle. De elsker det! skriver Raja i en SMS til NRK.

Mohammad hevdet mandag i et intervju med NRK at han ikke kan forlate Norge. Ifølge 30-åringen selv blir han sendt tilbake til Norge når han forsøker å reise fordi norske myndigheter skal ha sendt ut informasjon til andre land om at han er en trussel.

Hør hele intervjuet med Mohammad her:

– Er han så udugelig?

Raja mener Mohammad lyver når han sier at norske myndigheter hindrer ham i å forlate Norge.

– Jeg tror alle forstår at han med norsk statsborgerskap står fritt til å reise så å si overalt i verden. Det er ikke vanskelig å komme seg til Irak og Syria om man virkelig vil det, skriver Raja.

Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja

MELDINGENE: Mohammad etterforskes for hatmeldingene han sendte til stortingspolitiker Abid Raja (V).

Foto: Helge Carlsen / NRK

Mohammad ble kjent da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. I 2012 reiste han til Syria, som en av de første fra det norske islamistmiljøet.

– Han er ikke så udugelig at han ikke klarer det om han virkelig ville det. Jeg tolker det som at dette bare er noe han sier. Han har alle intensjoner om å bli i landet og snylte. Han elsker å hate landet, skriver Raja.

Utveksler informasjon

Justisdepartementet vil overfor NRK ikke kommentere Mohammads beskyldninger om at han ikke får forlate Norge og viser til politiet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker heller ikke å uttale seg konkret om Mohammads sak, men opplyser at de jobber tett med andre land for å forebygge terrorhandlinger.

– PST samarbeider med sikkerhets- og etterretningsmyndigheter i en rekke land hvor vi blant annet utveksler informasjon med hverandre. Dette er helt nødvendig for å forhindre terror, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken til NRK.

Han vil ikke svare på hvorvidt PST har gitt informasjon om Mohammad som gjør at han nektes adgang til andre land.

– Personer står i utgangspunktet fritt til å reise fra Norge. Men det er ikke alltid man kan gjøre det dersom man for eksempel er under strafforfølgning, har meldeplikt hos politiet eller har fått inndratt reisedokumenter, sier Hugubakken.