Radiovogna besøker Buskerud

Denne og neste uke besøker "radiovogna" Buskerud for å informere om overgangen til DAB.

Radioskiftets Norgesturne er godt synlig i landskapet

Denne uken og neste uke besøker "radiovogna" Buskerud. Først ut er Lampeland.

Foto: Even Lusæter / NRK

Den 26. april slukkes FM-nettet i Buskerud og alle lyttere må over til DAB. Derfor har et team som kan svare på radio-spørsmål lagt ut på en landsdekkende turne som denne og neste uke besøker Buskerud. Først ut er Lampeland.

– Vi fant ut at å sitte innenfor Ring 3 i Oslo og skulle informere våre lyttere om DAB ikke hadde noen hensikt. Derfor ble det bestemt at vi skulle reise ut å møte folk for å være tilgjengelige for folk og kunne svare på konkrete spørsmål, forteller kommunikasjonsansvarlig Tommy Gaustad.

– Hva er det vanligste spørsmålet dere får?

– Det er veldig mange som lurer på hvordan de skal få DAB i bilen sin i tillegg til at noen lurer på hvordan de kan få DAB på hytta. En del spør også om de nye kanalene.

Overgangen til DAB, digitalradio, har vært omdiskutert. Likevel er de fleste som tar kontakt med turnefølget mest interessert i å snakke om radio.

– Vi møter veldig mange som er glad i radio og som vil snakke om radio.

Har tilbakelagt 400 mil

Turneen startet i oktober i fjor i Lofoten. Nå har den turkise bilen og campingvognen tilbakelagt hele 400 mil

– Etter å ha kjørt landet på kryss og tvers har vi mistet tellingen hvor mange steder vi har vært. Vi har snart kjørt 400 mil og dekt Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark og Oppland.

Lampeland?

I Buskerud er det altså Lampeland som er første stopp.

– Vi synes det er et kjempefint sted å stoppe. Det er ikke gitt at det bare er større steder og byer som vi skal besøke. Derfor tenkte vi at Lampeland er et fint sted.

Torsdag besøker radiogjengen Vikersund og fredag er de i Drammen. Neste uke starter følget i Gol, før de reiser til Nesbyen på tirsdag og avslutter på Noresund på onsdag.

Det er også mulig å ønske seg stopp, dette kan man gjøre ved å gå inn på radio.no sin facebookside og sende en melding dit.