Post i butikk blir borte

Flere tusen mennesker blir rammet av nedleggelse av post i butikk.

Posten flytter Tore Wilthil

På to dager har over tusen mennesker skrevet under på underskriftskampanjen til Tore Wilthil.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK NRK

Fra helga må rundt seks tusen mennesker dra fra tettstedet Solbergelva og til Krokstadelva rundt seks kilometer unna for å hente en pakke. Det har fått mange til å reagere.

– Forbannet er vel ikke et riktig ord, men jeg er lei meg, sier Tore Wilthil.

Må flytte

John Eckhoff, pressesjef, Posten Norge

John Eckhoff, pressesjef, Posten Norge.

Foto: Posten Norge

Posten skal følge lovene om konkurranseutsetting og er derfor nødt til å flytte fra Solbergsenteret til Buskerud Storsenter.

– Post i butikk er underlagt lov om offentlig anskaffelser. Når det er konkurranseutsatt og det var Coop som vant. Vi skulle gjerne vært i Solbergelva, men vi er avhengig av at noen kan drive det der, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff.

- Har du forståelse for at mange reagerer?

– Det skjønner jeg godt og post er viktig for folk. Vi ønsker å ha et så godt tilbud som mulig til våre kunder, men vi er avhengig av en driver lokalt og her har det ikke lyktes å finne en ny driver etter Kiwi på Solbergsenteret, forteller pressesjefen.

Håper at Posten snur

Tore Wilthil har startet en underskriftskampanje for å få post i butikk tilbake til Solbergelva. Han mener det spesielt er mange eldre som vil slite med å komme seg til Buskerud Storsenter for å hente en pakke.

– I løpet av de to første dagene denne uka har hele 1000 personer skrevet under på underskriftskampanjen. Håpet er at post i butikk kan komme tilbake, sier initiativtakeren med et håp i stemmen. .

Dessverre for Wilthil så blir drømmen kun en drøm. Denne runden er tapt.

– Vi har inngått avtale med Coop. Den avtalen står og det vil den gjøre de nærmeste årene, avslutter pressesjef i posten, John Eckhoff.