NRK Meny
Normal

Politimann ble sprayet med pepperspray

Under pågripelsen av to menn som forsøkte å bryte seg inn i en garasje i Slemmestad, ble en politimann sprayet med pepperspray.

Pepperspray

En politimann ble sprayet med pepperspray underpågripelsen av to menn som prøvde å bryte seg inn i en garasje i Slemmestad onsdag morgen. Politiet bruker selv pepperspray som våpen.

Foto: Eeg, Jon, Scanpix / SCANPIX

To menn ble pågrepet av politiet i morgentimene i dag etter at de forsøkte å bryte seg inn i en garasje i Slemmestad. Under pågripelsen sprayet den ene mannen en politibetjent med pepperspray i ansiktet.

Politibetjenten ble kjørt til legevakten for sjekk, men han skal etter forholdene ha det bra nå, sier seksjonsleder Kurt Springer ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

Han opplyser at begge de pågrepne skal avhøres i løpet av dagen.

– Kan ende i fengselsstraff

Selv om vold mot offentlig tjenestemann forekommer ofte, er det sjelden at politiet utsettes for pepperspray.

– Jeg kan ikke huske noen tidligere hendelser hvor politiet her i Buskerud har blitt sprayet med pepperspray, sier Truls Fjeld, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Peppersprayen som ble benyttet var av merket "Pfeffer" opplyser politiet til NRK. Denne typen spray er ulovlig for privatpersoner både å eie og bruke.

– Vold mot offentlig tjenestemann kan ende i fengselsstraff, Fjeld.