NRK Meny
Normal

Politiker: – Vi har vært for selvopptatte

Ordførerkandidat for Senterpartiet i Kongsberg oppfordrer sine konkurrenter til å ta pause i valgkampen for å hjelpe flyktningene.

Kari Anne Sand

– La oss huske valgkampen 2015 med at vi avsluttet med å gjøre en humanitær innsats, sier Kari Anne Sand.

Foto: Trude Borgersen

Kari Anne Sand ønsker at alle ordførerkandidatene i Kongsberg skal ta en pause i valgkampen og melde seg frivillig til Røde Kors sin innsamlingsaksjon til hjelp for flyktningene.

Sendte mail til motkandidatene

I en epost til de andre ordførerkandidatene i kommunen ber hun dem sette av minst en time den siste lørdagen i valgkampen for å være bøssebærere for Røde Kors.

– Det er viktig å rette blikket utover vår egen kommune, sier Sand.

Med tittelen «Hjelp flyktningene – gi håp» skal TV 2, Røde Kors, Flyktninghjelpen, SOS barnebyer og PLAN Norge gjennomføre en nasjonal dugnad for å hjelpe flyktningene.

– Vi har vært for selvopptatte

Sand etterlyser perspektiver utover kommunen de skal skaffe seg velgere i.

– Jeg føler at vi i valgkampen, og særlig siste delen, har vært selvopptatte nok. På denne måten kan vi løfte blikket opp og se på det som foregår ikke så langt unna oss. Vi kan bidra og sørge for at Røde Kors får midler til å kunne hjelpe flyktningene i jakten på et bedre liv, sier ordførerkandidaten.

– Har du et politisk motiv bak denne oppfordringen?

– Vi i Senterpartiet er opptatt av menneskeverd. Dette er mitt bidrag til å hjelpe de som trenger det på en best mulig måte.