NRK Meny
Normal

Politiet: Brannen var en ulykke

Politiet mener brannen i rekkehuset på Solbergmoen i Nedre Eiker skyldes en ulykke.

Brann i rekkehus i Solbergelva

Brannen startet i stua i den ene leilighten, men spredte seg raskt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Brannen startet i stua, men stedet er så utbrent at vi aldri kommer til å få vite hva det var som startet den, sier lensmann Torill Sorte.

Torill Sorte lensmann Nedre Eiker

Torill Sorte er lensmann i Nedre Eiker.

Foto: Heidi Elisabeth Odde

Politiet har nå frigitt navnene på de tre som døde i brannen. Alle er fra Nedre Eiker. Det var to kvinner på 50 og 62 år og en 65 år gammel mann.

To av de omkomne ble funnet inne i leiligheten, mens en av dem ble funnet ute på balkongen. Sorte ønsker ikke å si hvor i leiligheten de to som ble funnet inne befant seg.

Etterforskningen er ferdig

I en pressemelding fra Nedre Eiker lensmannskontor skriver politiet at de tekniske undersøkelser i leiligheten viser at brannen har oppstått som følge av tilført varme via en varmekilde. Politiet kan ikke si noe sikkert om hva dette er, men konkluderer med at brannen har oppstått som følge av en ulykke.

– Vår konklusjon ut fra de undersøkelsene som er gjennomført er at dette er en tragisk ulykke og at det ikke har skjedd som følge av en straffbar handling, sier lensmann i Torill Sorte.

– Hva mener dere med at brannen har oppstått som følge av tilført varme via en varmekilde ?

– Det betyr at det kan være en sigarett eller et stearinlys eller noe annet, men det vet vi ikke.

Brannen oppsto i en leilighet i Gamle Riksvei på Solbergmoen søndag 4. januar, og AMK fikk melding om brannen klokken 17.38.