NRK Meny
Normal

Politiet: – Det er likhetstrekk mellom innbruddene

Politiet undersøker om mennene som ble pågrepet på Darbu kan stå bak innbruddsbølgen i nedre Buskerud i sommer.

Boligområdet i Kongsberg

Det har vært flere villainnbrudd i dette boligområdet på Kongsberg. Politiet undersøker om det har en sammenheng med innbruddsforsøket på Darbu.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

To personer sitter i varetekt etter at de ble tatt på fersk gjerning da de forsøkte å ta seg inn i et hus på Darbu i Øvre Eiker sist uke. Mennene er så langt siktet for ett innbruddsforsøk, men politiet sjekker om de står bak flere grove tyverier.

– Det har vært mange villainnbrudd i vårt distrikt de siste to månedene. Vi vil finne ut om disse to står bak flere tyverier, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Mennene ble tatt etter en omfattende politiaksjon sist fredag. Politiet brukte helikopter med varmesøkende kamera for å finne de to som hadde gjemt seg i skogen.

– Likhetstrekk

De siste ukene har politiet fått telefoner fra mange fortvilte huseiere som har kommet hjem og oppdaget at noen har brutt seg inn i huset deres. Garder håper de kan å oppklare de mange boliginnbruddene i Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg.

– Det er for tidlig å si om det er noen sammenheng, men det er noe av det vi har sterkt fokus på, sier politiadvokaten.

Politiet har foretatt rundspørringer i nabolag der det har vært mange innbrudd. I tillegg undersøker de fotavtrykk, DNA og andre ting som kan gi dem et svar på om de to siktede står bak flere innbrudd.

– Det er visse likhetstrekk i fremgangsmåten. Blant annet har vi sett flere eksempler på at det er brukt stige for å ta seg inn i soverom, sier Garder.