Politiet frykter hevnaksjoner

Politiet advarer mot hevn etter at en 17-åring døde etter å ha vært på fest i Drammen.

Mange ungdommer samlet seg mandag på Konnerud for å minnes 17-åringen som døde.

Venner av 17-åringen legger ned blomster til minne om kameraten som døde.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Gutten ble innlagt på Ullevål sykehus etter en fest på Konnerud i Drammen i pinsehelgen. Da hadde han store skader, og han lå flere dager i koma på sykehuset. Politiet avventer nå en obduksjon for å få avklart dødsårsaken. To jevnaldrende gutter er siktet for vold i saken.

Det er en rekke rykter som florerer i ungdomsmiljøet. Det bekymrer politiet.

Geir Oustorp

Geir Oustorp, leder for forebyggende avdeling hos politiet i Drammen.

Foto: Fabian Skalleberg Nilsen / NRK

– Jeg kan forstå at det er mye frustrasjon og sinne når en familie har mistet sønnen sin, broren eller kameraten. Likevel vil vi henstille på at det er politiet som skal rydde opp i denne saken her, sier Geir Oustorp, leder for forebyggende avdeling hos politiet i Drammen, til NRK.

Dialog

Politiet har tett dialog med både familien til den avdøde og til de to guttene som er siktet i saken. I løpet av de neste dagene vil politiet ha et møte med familien og omgangskretsen til den avdøde for å fortelle hva politiet har gjort.

– Det florerer såpass mange rykter så vi vil si at de ikke må rydde opp selv, men la politiet gjøre jobben sin, forklarer Oustorp.

Mange ungdommer fra drammensområdet reiste i går til Konnerud for å legge ned blomster og lys til minne om kameraten som døde etter en fest i pinsehelgen.

Ungdommer la ned blomster og lys etter at beskjeden kom at den 17 år gamle kameraten deres var død.

Utover mandagskvelden ble det lagt ned mange blomster i området der 17-åringen ble hentet av en ambulanse pinsehelgen.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Mer sinne

Politiet har vært på skolene og pratet med ungdommen. De har også pratet med de to jevnaldrende guttene som er siktet i saken og familien til den avdøde.

– Vi kommer til å prate med begge parter så lenge det er nødvendig, sier Oustorp.

– Er det mange som ønsker hevnaksjoner?

– Jeg håper jo ikke at det er det, men vi hører jo mange rykter. Politiet hadde en god runde med de involverte i forrige uke da gutten lå på sykehus. Dette er et ungdomsmiljø og vi har folk som går på ulike videregående skoler. Det florerer veldig mange rykter som vi fikk roet ned forrige uke. Når det tragiske skjer da på mandag, at gutten dør, så blir det mer sinne i dette miljøet og det er jo forståelig, forteller Oustorp.

– Trenger de to beskyttelse?

– Jeg tror ikke de trenger det fra oss, men de trenger god oppfølging. Vi skal ta vare på alle og vi skal ta veldig vare på den familien som nå står uten sønnen sin og broren sin.