Politiet ber folk om å holde seg hjemme

Speilblanke veier skaper trøbbel i trafikken.

Trøbbel på veiene i Drammen

TRØBBEL: Flere biler sklir rundt på veiene i Drammen. Dette bildet er tatt i sentrum av byen der tre biler har kollidert.

Foto: Vegard Aas / NRK

– Det er bare å parkere bilen. Problemet er at det er like glatt å gå til fots, så folk tar til og med av seg skoene for ikke å falle nå, forteller Håvard Gåsbakk som er operasjonsleder i politiet i Nordre Buskerud.

I Ringerike kommune er det 40 strøbiler ute for øyeblikket. Men ifølge Gåsbakk fryser regnet til is igjen i løpet av en halvtime.

Laster Twitter-innhold

Også i den søndre delen av Buskerud har glatte veier skapt kaos. Ifølge operasjonsleder Trond Egil Groth har de loggført 14 ulike hendelser på kort tid. I tillegg har de videreført ti andre meldinger til Vegtrafikksentralen.

– Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige hendelser i trafikken, og det har kun vært materielle skader på biler, gjerder, autovern og til og med et hus, forteller Groth.

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for Buskerud, Telemark, Hedmark, Oppland og Akershus. Det er en varmfront med regn som fører til at regnet fryser på bakken.

Laster Twitter-innhold

– Såpeglatte veier

En bekymret tipser som er ute og kjører forteller at det er som skøyteis også på Kongsberg. Han holdt selv på å kjøre ut i en sving.

– Det ser ut som våt asfalt, men egentlig er det utrolig glatt. Jeg vil råde folk til å la bilen stå dersom de kan, sier innringeren.

Trafikkulykke Frydenhaugveien

En person er fraktet i ambulanse med lettere skader etter en trafikkulykke i Frydenhaugveien i Drammen.

Foto: Vegard Aas / NRK

Underkjølt regn

Meteorologisk institutt sendte ut OBS-varsel allerede i går.

– Grunnen til at regnet blir underkjølt er fordi det er varmere luft i høyden enn nærmere bakken, forklarer vakthavende statsmeteorolog Nina Larsgård.

Men ifølge meteorologen vil ikke de glatte veiene vedvare.

– Temperaturen vil stige og gå over til plussiden utover dagen de aller fleste steder, sier Larsgård.

Bussene sliter

De glatte veiene skaper trøbbel også for bussene.

– Vi har mange busser som står stille nå og venter på at veiene skal saltes, sier Marianne Andersen i Brakar kundesenter.

Hun forteller at det er store forsinkelser, og ber folk om å sjekke Brakars nettsider eller Facebook-side for oppdateringer.

Glatt i Telemark

Også i Telemark advarer politiet om glatte veier.

– Vi har fått inn meldinger fra flere bilister, men heldigvis har det ikke vært noen trafikkuhell enda, sier operasjonsleder i Telemark Aadne Røilid.

Laster Twitter-innhold
Glatt i Drammen

Det er glatte veier flere steder i Drammen. I Frydenhaugveien kjørte en bil ut tidligere i dag.

Foto: Vegard Aas / NRK
Glatte veier

GLATT: Dette bildet er tatt i Skien i dag. Det er glatt flere steder i landet på grunn av underkjølt regn.

Foto: Øystein Økter / NRK