NRK Meny
Normal

Avslutter etterforskning av Thailand-dødsfall

22-åringen døde etter å ha blitt akutt syk under oppholdet på Phi Phi-øyene.

Phi phi i thailand

Politiet avslutter nå undersøkelsene rundt dødsfallet til drammenskvinnen som døde i Thailand 4. mai i år.

Thailandsk politi etterforsket saken.

- Ikke mulig å fastslå dødsårsak

Obduksjon konkluderer med at drammensjenta kan ha blitt forgiftet på en eller annen måte, men at det ikke er mulig å fastslå noen sikker dødsårsak.

- Vi har ikke foretatt noen ordinær politietterforskning i Norge, men har gjort enkelte undersøkelser for å prøve å klarlegge dødsårsaken med større sikkerhet. Resultatet av undersøkelsene vil bli oversendt thailandske myndigheter gjennom alminnelige diplomatiske kanaler, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim i en pressemelding.

22-åringen ble først obdusert av thailandske rettsmedisinere. Da den omkomne kom til Norge i juni besluttet påtalemyndigheten å foreta en ny obduksjon.

Det var ikke mulig å fastslå noen sikker dødsårsak, etter obduksjonen som ble foretatt ved Rettsmedisinsk institutt 16. juni.

Det er også foretatt analyser av prøver som ble tatt av avdøde. RMI konkluderer med at det foreligger muligheter for at Bergheim kan ha blitt forgiftet på en eller annen måte, enten ved bakterier, skjemt eller giftig mat, gjennom rusmidler/legemidler eller ved kjemikalier som kan ha vært til stede i miljøet.

Kvinnen, som kom Drammen, studerte i Sydney i Australia og var på vei hjem til Norge da hun og en vennninne reiste innom Thailand.

Les: Mistenker gift etter nytt dødsfall

Les også: Obduksjonen gir ingen svar