NRK Meny
Normal

Tranbysaken: – Var redd hun skulle drepe han

DRAMMEN (NRK):Flere vitner i Tranbysaken fortalte onsdag at Per Gunnar Asheim var redd for at kona skulle drepe han.

Utbrent bil i drapssaken i Tranby i Lier

UTBRENT: Per Gunnar Asheim ble funnet i denne utbrente bilen på Tranby i Lier.

I Drammen tingrett handlet det onsdag om avdøde Per Gunnar Asheim. Nær familie, kollegaer og venner har vitnet i rettssaken mot den 53 år gamle drapstiltalte kvinnen.

– Han var redd for at hun kom til å ta livet av han. Han sa at han måtte komme seg langt vekk. Da han sa det, begynte jeg å forstå alvoret, fortalte søsteren som er yngst av de fem søsknene.

Også en nær venninne av Asheim fortalte i retten onsdag at han var redd for kona.

– Han ga veldig uttrykk for at han var redd om natten. Han følte seg truet av sin kone og var redd for at hun kunne finne på noe mens han sov. Han følte at han ikke hadde kontroll over eget liv lenger, fortalte kvinnen.

Asheim hadde også sagt at han vurderte å flytte utenlands og bytte identitet.

Ringte i smug

Den tre år yngre broren til Per Gunnar vitnet også i Drammen tingrett onsdag. Han fortalte at de ikke hadde besøkt familien på Tranby på mange år, men at han hadde telefonkontakt med storebroren sin.

– Det hendte Per Gunnar ringte meg, men plutselig sa han at han måtte legge på, og da hørte jeg henne i bakgrunnen.

Søsteren fortalte om en gang de var på vei til å besøke Per Gunnar og familien på Tranby, men at han ringte før de rakk å komme fram.

– Han ringte og sa at vi ikke måtte komme allikevel fordi tiltalte var sint. Han ville ikke at våre barn skulle bli utsatt for det, fortalte hun.

Helt uberegnelig

Broren fortalte om at det var mye bråk hos Per Gunnar og kona. Han beskrev tiltalte som veldig manipulerende og at alt var greit så lenge hun fikk det som hun ville.

– Jeg vil si at hun var helt uberegnelig, sa han.

– Har du en eneste positiv ting å si om henne? spurte forsvarer Hilde Marie Ims.

– Nei, svarte broren.