NRK Meny
Normal

Pengedryss til idrettsforening

Rødberg idrettsforening ble overrasket med en sjekk på 400.000 kroner.

Nore og Uvdal idrettsråd

Leder Nils Runar Sporan i Rødberg Idrettsforening fikk overrakt 400.000 kroner av Gjensidigestiftelsen torsdag kveld.

Foto: Nore og Uvdal idrettsråd

Pengene skal gå til prosjektet «Idrettsatlaset – en spennende reise i idrett og land». Det er barn i skolealder og barn på asylmottaket som skal nyte godt av midlene fra idrettskretsen.

– Det er veldig hyggelig å dele ut penger, sier Øyvind Thorsen som er prosjektleder i Buskerud idrettskrets.

Idrettskretsen ble selv overrasket av Gjensidigestiftelsen da de fikk hele 2,7 millioner kroner som de igjen skal dele ut til idrettsformål i fylket.

Les: Her får hun millionsjokket

SFO som arena

Rødberg idrettsforening skal bruke SFO som arena for aktiviteten, mens idrettsforeningen skal stå for aktivitetene. I søknaden til idrettskretsen, skriver Rødberg idrettsforening blant annet:

«Idrettsatlaset har som mål å skape økt fysisk aktivitet, mestring på sitt nivå og idrettsglede på kort og lang sikt. Den vil også ha en tilleggsdimensjon i forhold til å gi kjennskap til ulike land, deres særtrekk og idrettskultur. Kommunen har satsingsområde innen folkehelse, der økt fysisk aktivitet er en del av målsettingen.»

- Det er et veldig spennende prosjekt, og idrettsforeningen tar ansvar utover det andre idrettslag og -foreninger gjør, sier Thorsen.

Gir også penger til andre

Prosjektet i Rødberg skal gå over to år, og pengene skal deles ut over de to årene. Buskerud idrettskrets skal gi ut nesten alt av penger de fikk gjennom Gjensidigestiftelsen, men det er ikke tatt noen avgjørelse på hvilke andre tiltak som skal få midler.

– Noen får i denne omgang, men de vet det ikke selv ennå. Så tar vi en ny pulje med pengeutdeling om en stund, sier prosjektlederen.