Partybåten er hevet

I hele dag har dykkere forsøkt å heve partybåten som sank til bunns i Drammenselva i slutten av juni. Etter mange forsøk er den endelig over vannflaten.

Partybåten er hevet

I dag har dykkere og andre frivillige jobbet for å få hevet partybåten som sank i juni utenfor Glass i Drammen. Båten, som er en fiskerskute, har blant annet en spisestue, en bar og tolv sengeplasser under dekk.

Foto: Tore Hoff

I nesten fire uker har en 60 fot stor fiskeskøyte, som ble brukt som en partybåt, ligget på bunn ved kaia i Drammen.

Eierne har gjort flere forsøk på å heve båten igjen, uten hell. Da NRK var på plass torsdag formiddag var båten fremdeles under vann.

Først på kvelden kunne båteier Tore Hoff melde om at båten hadde nådd vannoverflaten.

For å få opp båten ble 16 tusenlitersdunker lagt på hodet og festet til båten. Deretter ble de fylt med luft, slik at båten kunne stige mot vannflaten.

Partybåten heves

Dugnadsarbeid rett til bunns

Det var full fest om bord da vannet begynte å fosse inn og 20 personer måtte berges ut av båten.

I løpet av få minutter begynte båten å synke mot bunn. Alle kom seg av båten, som lå ved kaia, men en person datt i vannet. Vedkommende ble raskt reddet opp. Det forteller Hoff. Han syntes det var veldig trist å se båten synke.

Tore Hoff

Tore Hoff er en av båteierne av fiskeskøyta som sank i slutten av juni ved kaia i Drammen.

Foto: Privat

– Det er mange frivillige som har jobbet utallige dugnadstimer og det ble donert mye materiale som har blitt brukt. Så at den sank er rett og slett bare tragisk, sier han.

Fordi det har vært vanskelig å dykke ned i vraket, er det uvisst hva som gjorde at båten sank. Teorien er at en rørkobling i skroget kan ha røket, slik at vann kommer inn, eller at det har oppstått et problem i motoren.

Siste forsøk

I dag var det siste forsøket. Hvis de ikke hadde klart det, måtte kommunen hevet båten. Det ville blitt dyrt for båteierne, som da måtte tatt regningen.

Hoff var optimistisk før de satt i gang med dagens forsøk.

– Jeg tror sjansene for at vi skal få det til i dag er veldig stor. Nå har vi lagt ned mye arbeid i planlegging på siste runden, sier han før de gikk i gang.

Partybåten

Her er partybåten over vann. Redningsaksjonen gikk bra til slutt.

Foto: Tore Hoff