NRK Meny
Normal

Godset-trener: – Ingen topper denne signeringen i år

Onsdag ble Jonathan Parr presentert som ny Strømsgodset-spiller. Både han og treneren er strålende fornøyde etter overgangen fra engelske Ipswich.

Jonathan Parr og Bjørn Petter Ingebretsen

Jonathan Parr blir en viktig brikke for Strømsgodset kommende sesong, mener Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen. Helt til høyre kan du skimte sportslig leder Jostein Flo.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er full av rosende ord om den nye spilleren. For Parr og Strømsgodset er som hånd i hanske, mener treneren.

– Han passer oss perfekt, både med tanke på treningsmentalitet, tilstedeværelse og ferdigheter, sier Ingebretsen, som smører tjukt på når han skal beskrive dagens begivenhet.

– Slik jeg ser det, kommer antakeligvis ingen til å toppe denne signeringen i eliteserien i år. Det er faktisk helt utrolig at vi har fått ham hit.

De to kjenner hverandre fra tidligere, fra den gang Parr spilte juniorfotball for Lyn. Ingebretsen har fulgt med sin tidligere elev, som han mener virkelig vil gi Strømsgodset et løft.

Vil vinne noe med Godset

Parr og hans kone flytter hjem til Norge delvis av familiære årsaker. Paret skal ha sitt første barn, og de ønsker å være nær familie og venner.

Jonathan Parr

Jonathan Parr gikk fra Crystal Palace til Ipswich i 2014. Her fra en kamp mot Manchester United på Old Trafford.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Forsvarsspilleren avviser ikke at han vil til utlandet igjen på sikt. At hans nye klubb har solgt spillere til utlandet for over 150 millioner kroner de siste årene er ingen ulempe i så måte.

Strømsgodset var uansett et naturlig valg da han valgte å returnere til en norsk klubb.

– De har gjort det godt de siste årene og er en klubb som er på vei oppover. Jeg gleder meg veldig til denne sesongen, sier Parr, som midt i sin tankerekke blir Godset-spiller.

– Vi skal kjempe i toppen i eliteserien og cupen, og kanskje klarer vi å komme oss til gruppespillet i Europacupen.

Gode år i England

Hvilke andre klubber som har luktet på den tidligere landslagsspilleren ønsker ikke Parr å snakke om. Han forteller at Ipswich helst skulle sett at han hadde fortsatt i den engelske Championship-klubben, og det var ikke med lett hjerte de lot ham gå.

Selv om han nå tar en pause fra spill i utlandet, har han hatt gode år i England, både i Crystal Palace og Ipswich. Det siste året har han imidlertid fått mindre spilletid enn han har ønsket.

– Det har jo gjort at det ble litt lettere å forlate Ipswich, sier Parr.

Lover offensivt forsvarsspill

Venstrebacken skal erstatte Florent Hanin, som forlot Godset etter forrige sesong. Han var kjent som en offensiv forsvarsspiller, noe Parr også ønsker å være.

– Alle som kjenner meg, vet at det er noe jeg liker og har kapasitet til. Så det kommer til å bli mange overlappinger og offensive bidrag, avslutter Parr.