Pågrepet etter forsøk på skimming

Politiet i Drammen har pågrepet en mann som er siktet for å ha montert utstyr på en minibank, såkalt skimming. En annen mann kom seg unna.

Minibank

Det var en minibank på Bragernes i Drammen som var påmontert såkalt skimmingutstyr. (Bildet er tatt i forbindelse med en annen skimmingssak)

Foto: Andrea Melby, NRK

Det var en politipatrulje som så to menn ved en minibank på Bragernes lørdag morgen ved 07-tiden, men kun en er pågrepet.

Det er ifølge politiet en utenlandsk mann i slutten av 30-årene. Mannen sitter i arresten, mens politiet leter etter den andre.

– Mennene hadde montert utstyr på minibanken som kunne ha tappet informasjon og penger dersom folk hadde brukt automaten, sier operasjonsleder Finn Haavard Aas.

Løp fra stedet

Da politipatruljen oppdaget de to mennene utenfor Sparebank 1 på Bragernes torg, stakk mennene av uten å få med seg utstyret.

– Det vi antar er at de var der for å montere skimmingutstyr for å kunne lure til seg penger fra bankkunder.

Utstyret var ikke ferdig montert og det var derfor lett å se at det var tuklet med minibanken. Nå er utstyret tatt med til politistasjonen og skal sjekkes nærmere.

Politiet skal også sjekke identiteten til mannen som er pågrepet. Han er ifølge operasjonslederen ikke norsk og det må trolig en tolk til før han kan avhøres.

Den andre mannen som løp fra stedet, klarte å komme seg unna.

Les også : Svensk politi: – Skjul kortkoden med teip