NRK Meny
Normal

På sporet av klokkeranerne

Politiet mener internasjonal etterlysning vil føre til at de fire mennene som ranet en urmaker i Drammen snart blir tatt. Østeuropeerne var umaskerte, og ble filmet da de truet til seg dyre klokker i slutten av mai.

Overvåkningsbilde av raner

I alt var det fire gjerningsmenn som ranet gullsmedforretningen i Drammen i mai. Politiet sier de nå kjenner de mistenktes identitet og nasjonalitet.

Foto: Politiet

Trolig er det de samme mennene som står bak flere lignende ran i Europa sier etterforskningsleder Trond Hageland.

– Vi mener å vite hvem gjerningspersonene er, og det er en mye større sjanse for at de kan bli arrestert hvis de blir etterlyst internasjonalt, kontra bare å bli etterlyst i lille Norge.

Etterforskere i Drammen har samarbeidet med Europol, den europeiske politiorganisasjonen, for å oppklare ranet i Drammen, og flere andre grove ran i Europa.

– Vet hvem de er

Hageland sier politiet også har mistanke om at en eller flere av dem som står bak det brutale ranet av urmaker Knut Roll Hansen i Drammen også har gjort flere lignende ran andre steder i Europa.

Glassmontere

Politiet vet hvem som står bak det brutale ranet av urmakeren i Drammen.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Hageland vil ikke gå inn på detaljer, men bekrefter at politiet kjenner de mistenktes identitet og nasjonalitet.

Det var den 29. mai i år politiet rykket ut til urmakerforretningen Knut Roll Hansen i Drammen, etter at ransalarmen ble utløst like etter klokken 15.30.

I butikken fant politiet to av de ansatte påsatt håndjern. Ranerne skal også ha brukt pistol og pepperspray.