NRK Meny
Normal

På plass med en gang

I dag, fredag, har de første fire flyttet inn på de ledige rommene på Skavangertun alders- og sykehjem på Kongsberg.

 

 

Jenny Ristvedt

89 år gamle Kari Kleppestø har bodd på et lagerrom på Skavangertun sykehjem og er blitt tilbudt ett av de ledige rommene.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Aktiviteten har vært stor på sykehjemmet siden kommunestyret torsdag bestemte at en stengt avdeling med seks rom skal gjenåpnes.

De to siste ukene har det kommet frem at eldre, pleietrengende har vært plassert på lagerrom, bad og i korridorer fordi det ikke har vært i noen ledige rom.

Dermed kan tolv eldre flytte inn på Skavangertun i løpet av de nærmeste dagene.

 

- Lettet i dag

89 år gamle Kari Kleppestø har bodd på et lagerrom på Skavangertun. Hun er blitt tilbudt plass i ett av de ledige rommene. Datteren hennes, Kjersti Kleppestø, sier hun er lettet over gårsdagens kommunestyrevedtak.

- Men jeg hadde aldri trodd at denne saken skulle bli så stor og at så mange ville engasjere seg i den, sier hun. 

18 nye ansatte

I tillegg har kommunen klart å få tak i 18 ansatte som skal jobbe til sammen ti årsverk. Disse har de ansatt i løpet av få timer fredag.

Seksjonsleder Berit Groven ved Skavangertun er glad for at de stengte rommene blir tatt i bruk igjen.

- Vi synes selvfølgelig dette er bra. Men vi kunne jo tenkt oss litt mer tid. Det er mye som skal på plass. Men folk har jobbet enormt siden i går, torsdag. Bemanning er kommet på plass og rommene er ryddet og gjort klare, forteller Groven.

I kott og korridor

Avdelingen som tidligere huset lindrende enhet, har seks rom. Kommunestyrets vedtak i går åpner for at disse kan brukes som dobbeltrom, slik at avdelingen får i alt tolv plasser.

De fire som flytter inn i dag, har til nå måttet nøye seg med en seng i gangen eller rom som det ikke er meningen at noen skal bo i.

Nyheten om at de skulle få ordentlige rom ble godt mottatt, og ingen av dem hadde lyst til å vente lenge med flyttingen.

Ville flytte med en gang

Hun forteller at fire har ligget i korridorer, to har ligget på badet og trimrommet.

- De var veldig fornøyd da de fikk tilbudet om nye rom. Vi trodde ikke så mange ville flytte allerede i dag, men de var helt klare for å flytte med en gang, sier Groven.