NRK Meny
Normal

4 av 5 fikk det som de ville

Mange håpefulle har fått svaret de har ventet på - hovedinntaket til videregående opplæring er klart. Men mange vet fortsatt ikke om de har noe å gå til ved skolestart neste måned.

To studenter som sitter på ei trapp

PLASS: De fleste som søkte på skoleplasser i videregående skole fikk tilbud om enten førsteønsket sitt eller noe innenfor samme studieretning. For over 1000 elever er det imidlertid fortsatt ingen garanti om et skoletilbud til høsten.

Foto: Illustrasjonsfoto / Colourbox

Nesten 9000 ungdommer har fått tilbud om skoleplass på de videregående skolene i Buskerud.

82 prosent av dem har fått sitt førsteønske oppfylt, mens 88 prosent har fått tilbud om plass innenfor det samme programområdet som de søkte på.

Likevel står 679 søkere med rett til videregående opplæring foreløpig uten skoleplass til høsten.

Det er 431 ledige plasser, opplyser Buskerud fylkeskommune.

Søkere uten ungdomsrett har, med noen unntak, ikke fått tilbud om plass i denne omgang, opplyser fylkeskommunen. Disse søkerne vil først få et tilbud når alle med ungdomsrett har fått et tilbud.

Les også:

Mangler læreplasser

Så langt har 592 unge fått læreplass, men en stor andel av dem som søkte har ikke vært like heldig.

340 elever i Buskerud står uten læreplass i bedrifter til høsten. Arbeidet med å skaffe læreplasser til disse fortsetter utover sommeren og høsten.

Skoletrøtte elever
Foto: Colourbox

Fylkeskommunen understreker at formidlingen av læreplasser fortsetter til alle med opplæringsrett har fått et tilbud. Dersom det ikke er mulig å gi alle et tilbud i en bedrift vil disse få tilbud om opplæring i skole i stedet. Dette skjer før formidlingen avsluttes i slutten av september/oktober.

Les også:

Intet svar, ingen plass

Husk å svare på tilbud om skoleplass innen fristen.

– Alle søkerne må gå inn på nettet, logge seg på med MinID og svare innen fristen 12. juli, oppfordrer utdanningsavdelingen i fylkeskommunen.

Svar på inntak er lagt ut på vigo.no.

Unnlater en søker å svare på tilbud, enten det er skoleplass eller plass på venteliste, regnes det som et nei og tilbudet eller plass på venteliste vil gå til en annen søker.

Neste inntak vil være klart 6. august med svarfrist den 13. august.

Når starter skolen?

Datoen for skolestart er 18. august. Se oversikt over oppstartstidspunkt.

Det er mulig å søke til Lånekassen om lån/stipend via svarkortet på vigo.no.

Det er bare tilbud om skoleplass som gis på vigo.no. Tilbud om læreplass gis direkte fra bedriftene, ifølge fylkeskommunen. Søkere kan via Vigo se hvilke bedrifter som har søknaden til vurdering.