NRK Meny
Normal

Hoppsjefen skuffet over oppmøtet

DRAMMEN (NRK): Clas Brede Bråthen skulle gjerne sett at flere møtte opp for å få med seg den nye verdensrekorden i Vikersund i helga.

Fannemel med et hopp på 251,5 meter og ny verdensrekord

VERDENSREKORD: Se Anders Fannemels hopp fra Vikersund, som er det første i verden over 250 meter.

– De som ikke var der har gått glipp av et av norsk idrettshistories aller største øyeblikk. Et øyeblikk som kommer til å stå der for all ettertid, så lenge hoppsporten eksisterer, sier Bråthen.

To ganger i helga ble det satt ny verdensrekord i Vikersund. Lørdag ble slovenske Peter Prevc den første i verden som hoppet til magiske 250 meter, men rekorden sto bare et døgn. Og da Anders Fannemel hoppet 251,5 meter på søndag, skulle hoppsjefen gjerne sett at flere fikk med seg rekordhoppet.

Kunne fått inn nesten tre ganger flere

Selv om arrangørene så langt ikke har fintelt antall tilskuere, anslår presidenten i organisasjonskomiteen for Vikersund, Stig Hamstad, at rundt 15.000 mennesker var i bakken i løpet av helga. Kapasiteten ligger på rundt 20.000 publikummere per dag.

Clas Brede Bråthen

– Det er vanskelig å få nordmenn ut av sofaen, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen. Han mener publikum andre steder i Europa har en helt annen kultur enn nordmenn.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– 15.000 mennesker i ei lita bygd som Vikersund er bra, men fortsatt er det mulighet for forbedring. Kanskje trenger vi litt mer hjelp fra omverdenen, for å få folk til å forstå hva de gikk glipp av i helga, sier Bråthen.

Han er fornøyd med arrangørene og hopperne. Stemningen var god blant dem som var til stede, mener Bråthen, men han skulle ønske at flere hadde fått med seg begivenheten.

– Det var første gangen en magisk grense brytes i Norge, og det er få ting innen idretten som er større enn det.

– Har ambisjoner for sporten

Arrangørene er fornøyd med oppslutningen, og særlig på lørdag, da det var fullt på de beste publikumsplassene. Likevel skjønner presidenten for organisasjonskomiteen, Stig Hamstad, at hoppsjefen er en smule oppgitt.

– Clas Brede Bråthen har ambisjoner for hoppsporten, så det er forståelig at han gjerne skulle sett flere i bakken, sier Hamstad.