Ønsker Carl I. velkommen

Naboene til den idylliske strandeiendommen Carl I. Hagen skal ha kjøpt, ønsker ham og Eli velkommen.

Holmsåsveien 21 sett fra stranden
Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Etter at Drammens Tidende i dag kunne melde at Eli og Carl I. Hagen har kjøpt eiendommen Holmsåsveien 21 i Sande, var det liten tvil om hva som var det store samtaleemnet i den søvnige hytteidyllen ved Gamle Sørlandske.

Skjønt, at det kjente politikerparet skal ha kjøpt eiendommen, som har ligget ute til salgs en måned, har vært kjent på Holmsåsen en tid.

- Jeg så dem her for to uker siden. De gikk rundt og kikka en time, og like etter at de hadde dratt, ble til salgs-skiltet tatt inn, forteller en nabo.

Har ikke underskrevet noe

Eieren er allerede i ferd med å flytte ut, og en god del møbler og småting står ute og venter på å bli kjørt vekk.

Hun er ikke villig til å snakke om hvem som har kjøpt huset, og har bare følgende knappe kommentar å komme med:

- Jeg har ikke underskrevet noen papirer ennå.

I følge Drammens Tidende er eiendommen solgt for noe over prisantydningen på  3 millioner kroner.

Grill og camping

Eiendommen har behov for oppussing, og slik den ligger nå, kan den knapt sammenlignes med de velfriserte omgivelsene rundt eiendommen ekteparet kjøpte forrige gang de var på boligjakt i Vestfold, på Kalvetangen på Nøtterøy.

Men  i den grad grill og camping er toppen av lykken for Frp-folk, er eiendommen en perle.

Danseplatting

Det er kun få fastboende i strøket. Resten er hytteeiendommer. Bare et steinkast unna ligger tradisjonsrike Holmsåsen Camping, en plass med mange faste gjester, et yrende badeliv - og sist, men ikke minst: En oppmurt danseplatting der dansen gikk livlig for noen ti år siden, men som nå brukes sjelden, ifølge naboene. Det kan det kanskje bli forandring på når det danseglade Frp-paret flytter inn.

- Det er vanlige folk

Det er ikke akkurat hektisk sommeridyll som preger Holmsåsen en stille tirsdag i begynnelsen av mai.

En kvinne som er ute og lufter hunden skryter av de gode forholdene naboene i mellom, og sier hun ikke kan skjønne at det skal bli så mye oppstuss av at det kjente paret har kjøpt nummer 21.

- De er da bare vanlige folk, akkurat som oss.

Det røde huset i nummer 21 kunne trengt noen strøk maling, og det samme er tilfelle med dukkehuset og de andre småhusene på eiendommen. Men den store tomten med egen strand ligger vakkert til, med praktfull utsikt utover fjorden.

Frodig hage

I hagen står en rekke frukttrær i full blomst side om side med en lang bringebærhekk.

I bedene står løkblomstene alt i fargerik prakt og nikker med hodene, mens et utall av stauder er på vei opp av jorden. En solid hekk vil, etterhvert som bladene på den springer ut, skjerme effektivt for trafikk og innsyn fra veien, som stanser ved innkjøringen til campingplassen like ved.

Holmsåsveien 21 ble bygd i 1953, og senere påbygd i 1963. Hovedhuset har et boareale på 114 kvadratmeter, med en førsteetasje som inneholder entre, hall stue, spisestue, kjøkken, bad og to soverom.

I underetasjen er det peisestue, vaskerom, matbod og gang. I tillegg kommer to anneks, en lekestue og garasje.