NRK Meny
Normal

Politiet: – De omkomne fraktes hjem i dag

Politiet leter fortsatt etter årsaken til at to biler frontkolliderte på riksvei 7. Torsdag blir de omkomne fra Litauen fraktet hjem.

Dødsulykke riksvei 7

Tre personer omkom i ulykken på riksvei 7 mandag.

Foto: Tor Folgerø / Hallingdølen

Natt til mandag omkom tre personer i en møteulykke på riksvei 7 på Torpo. I tillegg ble en 24 år gammel kvinne fraktet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus etter ulykken. Kvinnen skal ha fått moderate skader.

Avventer obduksjon

Brit Fyksen

Brit Fyksen ved Nordre Buskerud politidistrikt har hatt ansvaret for etterforskningen av ulykken.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sjåføren av den ene ulykkesbilen var bosatt i Hallingdal. Han omkom i ulykken. Vitner har fortalt til politiet at denne bilen skal ha kommet over i feil kjørebane. Det har vært spekulert i om føreren var påvirket av rusmidler, men politiet vil så langt ikke trekke noen endelige slutninger.

– Nå vil føreren av den norske bilen bli obdusert. Når resultatet er klart, kan vi få svar på det, sier etterforskningsansvarlig Brit Fyksen ved Nordre Buskerud politidistrikt.

De to andre omkomne var litauiske sesongarbeidere. De bodde og jobbet i Hedmark.

De omkomne fra Litauen fraktes hjem torsdag

Tirsdag skrev NRK om Håkon Uppstrøm som fikk et flashback da han fikk høre om ulykken. For i 2004 var det en lignende møteulykke på omtrent samme sted. Også i den ulykken døde to litauiske menn. Den gang startet han en innsamlingsaksjon for å hjelpe de pårørende med å få de døde tilbake til Litauen.

I ulykken mandag skal det ikke ha vært problemer med å få fraktet de døde hjem.

– De avdøde blir sendt til Litauen i dag, og det skjer i samarbeid mellom begravelsesbyrået på Gol og et begravelsesbyrå i Litauen, sier Fyksen.

Hun forteller at politiet ikke har fått noen henvendelser om at økonomi vanskeliggjør transporten av kistene til Litauen. Det er de pårørende i Litauen som selv har organisert transporten.

– Vi har hatt kontakt med de pårørende i Litauen. Når det gjelder det økonomiske, ser jeg for meg at det blir et oppgjør mellom forsikringsselskapene der bilene var forsikret, avslutter Fyksen.