NRK Meny
Normal

– I dag er jeg best i verden

– Nå er jeg best i verden. Rett og slett. I dag er jeg det. Det sier Ole Kristian Bryhn fra Røyken til NRK etter at han ble verdensmester på 300 meter helmatch på VMs siste dag.

Ole Kristian Bryhn

Ole Kristian Bryhn ble rørt da nasjonalsangen ble spilt under medaljeseremonien i dag.

Foto: Norges Skytterforbund

– Det var bare å ta seg sammen og kline til i dag. Jeg klarte å holde hodet kaldt og presse ut det siste lille.

Det sier verdensmesteren på telefon fra Spania. Dette er hans første individuelle VM-gull i karrieren. Han beskriver denne øvelsen som den tøffeste i mesterskapet.

All fritid går til trening

– Det var en tung prestasjon. Det er vanskelig å holde fokus fordi det er mange skudd som går over lang tid, forteller Bryhn.

Jeg kan ikke beskrive hvordan det føles. Det har ikke gått helt opp for meg ennå at jeg er verdensmester.

Ole Kristian Bryhn

Dette er 25-åringens sjette medalje i dette verdensmesterskapet. Bryhn har vært med på seks av Norges sju medaljer; tre gull, to sølv og en bronse er resultatet.

– Jeg legger ned så mye tid på å trene og bli best. All fritiden min går til å trene og skyte, så det å lykkes i et mesterskap som VM er helt enormt. Jeg kan ikke beskrive det! Det har ikke gått helt opp for meg ennå.

– Skal bli deilig å se

Bryhn har vært i Spania i to uker nå og forteller at han er sliten.

– Det har vært lange dager og tungt og krevende, så nå skal det bli deilig å komme hjem, særlig når jeg kofferten full av medaljer. Det er lenge siden jeg har sett samboeren min, så det skal bli godt.

Bryhn forteller at han har måttet gjøre flere intervjuer på både norsk og engelsk etter prestasjonen i dag. Og for ikke lenge siden var det premieutdeling der nasjonalsangen ble spilt.

– Jeg ble rørt. Det var spesielt.