NRK Meny
Normal

– Vi er veldig takknemlige

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å øke driftstilskuddet til Blaafarveværket i Modum med 1,2 millioner kroner.

Nina Sundbys skulpturer i Blaafarveværkets park.

Blaafarveværket får ekstra midler i 2016. Dette bildet er fra sommerutstillingen i 2012, med skulpturer av Nina Sundby.

Foto: Nina Skurtveit / NRK

– Dette var veldig hyggelig. Vi har søkt i mange år, så det at vi nå har fått gehør for en økning, er vi veldig takknemlige for, sier administrerende og kunstnerisk direktør ved Blaafarveværket, Tone Sinding Steinsvik.

Tone Sinding Steinsvik

Primus motor Tone Sinding Steinsvik mener administrasjonen bør styrkes, før hun etter hvert trekker seg tilbake.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Hun mener den økte bevilgningen er en anerkjennelse av det arbeidet som gjøres ved museet.

Den økte bevilgningen på 1,2 millioner kroner gjør at driftstilskuddet til Blaafarveværket nå er på nesten 9,7 millioner kroner. I statsbudsjettet heter det at de ekstra midlene skal brukes til å styrke vedlikeholdet og sikringsarbeidet ved museet.

– Vi har 64 bygninger som kontinuerlig trenger vedlikehold, og samtidig gir midlene mulighet til en vesentlig styrking av administrasjonen, sier Steinsvik og fortsetter.

– Jeg blir jo ikke særlig yngre, så derfor er det viktig å kunne bygge opp en administrasjon som profesjonelt kan drive Blaafarveværket videre med tiden.

Til tross for at det er en gledens dag ved museet, blir det ingen storstilt feiring. For medarbeiderne jobber intenst med forskjellige vedlikeholdsoppgaver før vinteren legger sitt lokk over Modum.

– Vi er på tå og hev, og de andre på kontoret har ikke mulighet til å få tak i en bløtkake. Men de spiser kanskje en kling, da, smiler Steinsvik.