Nye bilinnbrudd kan knyttes til BMW-bande

Biler på alle veier ut fra Konnerud tirsdag morgen ble stoppet og sjekket av politiet etter at det ble meldt om et innbrudd i en BMW i Sjakta på Konnerud. Få timer senere ble det begått et nytt bilinnbrudd i nærheten.

Politikontroll Konnerudbakkene

STOPPET: Politiet sjekket biler på vei ut fra Konnerud tirsdag morgen.

Foto: Anders Nielsen / NRK

– Politiet fikk melding av vitner som så en person slå inn en rute på en BMW, forteller operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til NRK ved 7-tiden tirsdag morgen.

Personen, som var ikledd en svart hettegenser, stakk til skogs. Vedkommende rakk ikke å stjele noe, forteller politiet.

Politistyrker med hundepatrulje søkte etter personen, og det ble også stoppet biler på alle veier ut fra Konnerud, men ingen er pågrepet i saken.

Sør-Øst politidistrikt er i kontakt med andre politidistrikter om bilinnbruddene.

– Vi utveksler informasjon og jobber med tanke på at det kan være samme personer eller folk som kjenner hverandre, sier Gulli.

– Vi ser at det er noen få biltyper som det gås etter, og at det er omtrent det samme som blir tatt. Det er også samme måte man tar seg inn i biler på og maten man tar ting ut på, som er ganske lik.

To innbrudd på få timer

I 8-tiden opplyste politiet at det har vært et nytt bilinnbrudd i Sjakta på Konnerud. Der stjal tyven en GPS fra en nyere Passat.

– Vi er mistenker at det er samme person som ble borte for oss, som står bak. Det skjedde rett i nærheten av der den første bilen var, sier seksjonsleder for politiets operasjonssentral i Drammen, Morten Qvist, til NRK.

Politiet har sikret spor på stedet, og dette skal sjekkes opp mot fingeravtrykk og DNA.

– Det ser ut som det er samme type folk som er ute etter samme type utstyr. De tar seg inn i bilene og tar med GPS og hovedlykter, fortsetter han.

Over 200 tyverier

Det har den siste tiden vært innbrudd i flere BMW-er, både i Buskerud og andre steder på Østlandet, der det er stjålet dyrt utstyr fra bilene. Innbruddet på Konnerud er gjort på tilsvarende måte, mener politiet.

Siden juni har det vært over 200 BMW-innbrudd rundt om i landet. I Trondheim ble dessuten fem nye BMW-er utsatt for innbrudd og tyveri mandag, og politiet der ber folk ha bilene sine i garasjen og holde øynene åpne.

Frykter nye BMW-innbrudd i natt: – Få bilen inn i garasjen

Innbrudd i over 200 BMW-biler siden i sommer