Nye anklager mot Atle Hamre

Den kjente hestekusken Atle Hamre er nå i søkelyset i forbindelse med et grovt innbrudd i Hvittingfoss.

 

Atle Hamre
Foto: Picasa 2.6 / NRK

Det var i august i fjor fire maskerte menn gjorde innbrudd hos en heesteeier og hans familie i Hvittingfoss og truet dem med noe som lignet et skytevåpen.

Seksjonsleder Morten Pedersen hos politiet på Kongsberg sier det er visse likhetstrekk med denne saken og utpressingen av investoren Trond Wilhelmsen i Kristiansand.

- For det første er det jo noen som har kledd seg ut i politiliknende uniform, og trengt seg inn i boligen og utgitt seg for å være politi. Det er jo store likhetstrekk, sier Pedersen.

Politiet hadde henlagt saken, men etter at det ble oppdaget likhetstrekk med saken i Kristiansand, er all informasjon om tildragelsen på Hvittingfoss oversendt politiet i sørlandsbyen.

 

Oppbevarte en million hjemme

Hesteeieren skal ha vært under etterforskning av Økokrim. Dette skal han ha fortalt Atle Hamre, som angivelig da rådet mannen til å ta pengene sine ut av banken og oppbevare dem hjemme. 60-åringen sier han tok ut en million kroner, og at han også fortalte dette til Hamre.

Senere, mens Hamre satt i fengsel for utpressing, ble 60-åringen renvasket for forholdene Økokrim etterforsket ham for. I all stillhet satte han pengene i banken igjen.

På dette tidspunktet skyldte, ifølge VG, Atle Hamre en million kroner til Trond Wilhelmsen, noe Hamre skal ha bekreftet i avhør.

Brukte kjørehansker

Hesteeieren fra Hvittingfoss har forklart til politiet at alle de fire maskerte personene som tok seg inn i boligen hans hadde på seg kjørehansker av den typen kusker bruker i hesteløp.

Atle Hamres forsvarer Henrik Bliksrud sier at han ikke er kjent med at politiet etterforsker nye beskyldninger mot hans klient, men at Hamre er villig til å snakke med etterforskerne om dette når som helst.