Ny sjef for NRK Buskerud

Mah-Rukh Ali går tilbake til NRK etter 10 år i TV 2 og blir sjef for NRKs distriktskontor i Buskerud.

Mah-Rukh Ali

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud.

Foto: Arne Ove Bergo

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali.

Regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan, er svært glad for å få Ali inn i lederteamet.

Jannicke Engan

Jannicke Engan er regionredaktør for NRK i øst.

Foto: Runar Bleken

– Vi er så glade for at Mah-Rukh har takket ja til jobben som distriktsredaktør og gleder oss enormt til å jobbe med henne. Hun er en dyktig og uredd journalist. Jeg føler meg sikker på at hun som redaktør vil styrke distriktskontoret i Buskerud med god journalistikk som vil sette sitt preg både lokalt og nasjonalt, sier Engan.

Samarbeider med Oslo og Østfold

Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Buskerud får egen distriktsredaktør. En periode har Buskerud, Vestfold og Telemark vært under felles ledelse. I den nye organisasjonen blir de 15 distriktskontorene delt inn i fem regioner.

Buskerud blir en del av Region øst sammen med distriktskontorene i Oslo og Akershus og Østfold. Hvert av distriktskontorene skal fortsatt ha egen distriktsredaktør.

– I en tid der medievanene er i endring, har jeg stor tro på at lokal journalistikk med lokale sendinger og nasjonal nyhetsproduksjon fra hele landet blir viktig i kampen om seerne, lytterne og leserne. Hva som skjer i nærmiljøet vårt opptar oss. Lokaljournalistikken er betydningsfull i en verden der det er viktig å se sammenhenger. For å se det store bildet, må man først klare å forstå og se hva som skjer nært, sier den påtroppendedistriktsredaktøren i Buskerud. Mah-Rukh Ali begynner i den nye jobben rett over sommeren.

Flere sterke kandidater til toppjobben

Regionredaktøren sier at det var mange gode kandidater som var med i kampen om sjefsjobben.

– Det er gøy at det var så mange spennende og dyktige mennesker som ville jobbe i NRK Buskerud. Valget vi nå har gjort er vi veldig glade for. Ansettelsen vil føre til at NRK Buskerud vil bli mer synlig lokalt og nasjonalt både på nett, radio og TV, sier regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan.

Idar Krogstad, klubbleder NRKJ Buskerud

Idar Krogstad, klubbleder NRKJ Buskerud.

Foto: Charlotte Hole

– Mah-Rukh Ali er en kjent og dyktig journalist og vil bli en forsterkning av redaksjonen i NRK Buskerud. NRK går gjennom store endringer og jeg tror ansettelsen av Mah-Rukh Ali vil bidra til at vi vil være fremoverlente i en stadig hardere mediekonkurranse. Vi gleder oss til å ha henne ved roret, sier Idar Krogstad, klubbleder i NRKJ Buskerud.

Mye respons

Etter ti år i TV2 Nyhetene skal altså Mah-Rukh Ali tilbake til NRK og ny jobb som distriktsredaktør i NRK Buskerud.

- Jeg gleder meg veldig og skal nå bruke sommeren til å ta innover meg at det er en ny hverdag og ny spennende utfordringer som venter til høsten.

- Hvilke reaksjoner har du fått etter at nyheten ble kjent?

– Jeg har fått mye respons fra kollegaer i TV2 som er lei seg for at jeg slutter. Samtidig har jeg også fått masse positiv respons fra folk i NRK så det er en spesiell dag. Jeg gleder meg som sagt veldig til å komme til jobben og sette i gang, avslutter den nye sjefen for NRK Buskerud.