NRK Meny
Normal

Pumpe måtte skiftes ut

Innbyggerne i Haugsbygd skal ha fått bedre vannforsyning nå etter at det er satt inn en ny pumpe som pumper vann til vannbassengene. Det sier Magne Lohre i Ringerike kommune.

Vann

Det jobbes på spreng for å få vannforsyningen tilbake som normalt til innbyggerne i Haugsbygd.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Det er likevel ikke full kapasitet på vannforsyningen.

– Pumpa har gått i hele natt, og hensikten er at den skal fylle mer vann i vannbassengene enn det innbyggerne klarer å bruke. Men vi vet ennå ikke om dette er tilstrekkelig, sier Lohre som er enhetsleder for vann, avløp og renseanlegg i kommunen.

Ledningen full av hull

Det var onsdag morgen innbyggerne i Haugsbygd mistet vannet, etter at hovedledningen sprakk lekk.

Vannledningen ligger i Storelva, og onsdag ettermiddag tok dykkere seg ned for å lokalisere lekkasjen og vurdere hvor omfattende skadene var.

Bedt om å være forsiktige med vann

De oppdaget at vannledningen var i svært dårlig forfatning, og det var flere lekkasjer. Ingen firmaer kunne ta på seg oppdraget med å skifte ut den skadede vannledningen.

Lohre sa til NRK fredag at det kan ta minst tre uker før vannledningen er skiftet ut, og vannforsyningen er som normal igjen.

Innbyggerne er blitt bedt om å redusere vannbruket sitt. Selv om kommunen med flere pumper prøver å fylle opp vannbassengene, er ikke det nok til å dekke det normale vannforbruket.