NRK Meny
Normal

Ny klage mot Kongsberg-lege

Legen som var involvert i flere dødfødsler ved Kongsberg sykehus, har fått enda en klage mot seg.

Avdeling ved Kongsberg sykehus
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Klageren skal være en kvinne som mener hun har fått uforsvarlig behandling. Klagen, som er den sjuende mot legen, skal ikke dreie seg om en fødsel.

Legen sier til NRK at han mener den nye klagen mot ham ikke er reell.

Det var i januar i år, at fødeklinikken på sykehuset i Kongsberg ble stengt på ubestemt tid etter at ei kvinne mistet barnet.

Les: Fødeavdeling stenges etter at kvinne mistet barnet

Kravet om stenging kom som følge av flere hendelser de siste åra. En rapport viser at barnedødeligheten har vært 3,5 gang større ved Kongberg Sykehus enn ved nærliggende sykehus.

Les: Høy dødelighet på fødeavdelingen

Suspendert

Gorm Are Grammeltvedt

Gorm Are Grammeltvedt i Statens Helsetilsyn.

Foto: Pressefoto

Så lenge Helsetilsynet behandler saken, jobber ikke legen ved sykehuset.

Leder for tilsynssaker i Helsetilsynet , Gorm Are Grammeltvedt, sier det fortsatt er usikkert hvilken reaksjon legen får etter granskingen.

Les: Lege suspendert

- Vi har vurdert om det er grunnlag for en strengere reaksjon enn advarsel. Denne nye saken vil bli vurdert opp mot det, sier Grammeltvedt.

- Er det aktuelt å frata han autorisasjonen som lege?

- Det kan bli aktuelt å begrense autorisasjonen hans. Det vil si å knytte vilkår til hans autorisasjon som lege, sier Grammeltvedt.

Helsetilsynet har gitt legen en frist til 28. juni med å kommentere klagen. Ttilsynet regner med å avslutte denne saken i slutten av august 2010.