Ny byggeskandale ryster Geilo-samfunnet

I morgen møtes Hol kommune og Olav Thon-selskapet Amfi Drift AS for å drøfte hva som skal skje med gatetunet og parkeringsanlegget i Geilo sentrum.

Byggeskandale

Det underjordiske parkeringsanlegget på Geilo vil være stengt til anlegget blir reparert.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Nå kan riving av gatetunet som ligger som et lokk på det store parkeringsanlegget bli sluttresultatet. Etter det NRK kjenner til vil dette prosjektet ha en prislapp på rundt hundre millioner kroner.

– Ikke bygd etter avtalen

Lars Ole Skogen

Rådmannen i Hol, Lars Ole Skogen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Rådmannen i Hol, Lars Ole Skogen viser til en avtale som er godkjent av kommunen og utbyggeren av garasjeanlegget. Hol kommune fraskriver seg ansvaret for at gatetunet nå har sunket flere centimeter og at garasjeanlegget er stengt.

Rådmannen har en klar mening om hvem som bør få regningen.

– Taket på garasjeanlegget skulle ha et akseltrykk på ti tonn. Det viser seg at det ikke er bygd slik avtalen sier, sier Skogen.

Må rives opp

Drifts- og vedlikeholdssjef i Amfi Drift AS, Kjetil Moen, skal til Geilo onsdag for å prøve og løse konflikten med kommunen. Til avisa Hallingdølen sier Moen at gatetunet må rives opp på ett aller annet tidspunkt.

– I møtet med kommunen skal vi se på og finne de beste løsningene for utfordringene vi har. Disse går på bæreevnen på dekket over parkeringshuset.

Gatetunet på Geilo slår sprekker og siger

Parkeringshuset på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Folk begynner å gå lei

Rådmannen håper på en rask løsning på problemet, slik at en ikke opplever seks nye år med arbeid midt i sentrum av Geilo.

– Mange er nå lei av at sentrum av Geilo på nytt blir et anleggsområde. Derfor er det viktig at vi får på plass en plan fra Amfi og Geilo Eiendom AS om hvordan de har tenkt å få dette til, avslutter han.