NRK Meny
Normal

Ny avtale skal forebygge trakassering og overgrep i Strømsgodset

Redd Barna signerer for første gang en samarbeidskontrakt med et eliteserielag.

Kaja Hegg

– Mobbing foregår mange steder. Det er viktig for oss å samarbeide med de aktørene som jobber tett på barna, sier Kaja Hegg, rådgiver i Redd Barna.

Foto: Maria Elsness / NRK

Redd Barna og Strømsgodset undertegner en samarbeidskontrakt for å forebygge seksuelle overgrep, mobbing og trakassering i klubben.

– Strømsgodset er en veldig viktig arena for tilhørighet, trygghet, samhold. Det er veldig viktig for oss å samarbeide med de aktørene som jobber så tett med barna, sier Kaja Hegg, rådgiver i Redd Barna.

– Er det en arena dere har dårlig erfaring med når det gjelder mobbing og trakassering?

– For Redd Barna er dette først og fremst en positiv arena for samhold og trivsel. Samtidig er det sånn at mobbing foregår mange steder, også på de digitale arenaene. Noen ganger er det som skjer på fotballbanen et utslag av hva som har skjedd på de sosiale arenaene.

Spesiell avtale

Det er første gang Redd Barna signerer en slik avtale med et eliteserielag.

– Vi har hatt et uformelt samarbeid med Redd Barna allerede i ett år, vi er tett på en kampanje som heter «Jeg er her» som Redd Barna kjørte i fjor høst. Vi identifiserer oss veldig sterkt i det arbeidet de gjør mot barn og ungdom, og derfor har vi landet denne avtalen, sier utviklingssjef Haakon Lunov.

– Skriver dere under på denne avtalen fordi dere frykter du at Strømsgodset kan være en arena for mobbing og trakassering?

Erik Espeseth

Erik Espeseth, daglig leder i Strømsgodset.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Vi må erkjenne at mobbing og trakassering finnes på alle arenaer. Vi er en utviklingsorientert klubb, veldig rettet mot barn og unge. Vi har lenge lett etter en slik samarbeidspartner, sier Erik Espeseth, daglig leder i Strømsgodset.

Vil være et forbilde for resten av landet

Redd Barna skal hjelpe Strømsgodset med å lage handlingsplaner og rutiner for å jobbe med inkludering, trivsel og trygghet.

– Vi kan også bidra med kunnskap om hva nettmobbing er og hvilke konsekvenser det har for barn, og hvordan man skal se disse tingene i sammenheng, sier Hegg, og legger til:

– Vi vil også videreføre arbeidet mot seksuelle overgrep, som har vært en del av kampanjen «Jeg er her».

– Hele klubben kommer forhåpentligvis til å være til inspirasjon for området rundt oss og hele landet, Espeseth.

Bjørn Petter Ingebretsen og Lars Vilsvik blir ambassadører for Redd Barna.