NRK Meny
Normal

Ny arena snart klar i Hønefoss

Om ikke lenge står Hønefoss sin nye storstue klar. Med 12 000 kvadratmeter under tak vil Hønefoss Arena bli en bauta for ringeriksidretten.

Tommel opp

Sjef for Hønefoss Arena Geir Bratlund kan i slutten av januar gi tommelen opp til de første treningsglade ringerikingene.

Foto: Anette Skafjeld

Det er fortsatt en del arbeid som gjenstår før idrettsanlegget står klart den 31. januar. Men man kan allerede nå se hvordan anlegget vil bli når det står ferdig. Da vil det stå klart fasiliteter for å spille håndball, volleyball, basket. Trene turn, klatre i en av Norges høyeste klatrevegg. Det vil være løpebane og et eget treningssenter.

Hovedhall

Hovedhallen vil ha plass til 2800 tilskuere, og er oppmerket for både basket, håndball og volleyball.

Foto: Anette Skafjeld

– Jeg er veldig stolt av det vi har fått til. Dette har jo vært planlagt i flere år, og endelig er det ferdig, sier sjef for arenaen Geir Bratlund.

Landskamper

Anlegget har kostet 180 millioner kroner og er et spleiselag mellom kommunene Hole, Ringerike og Jevnaker i tillegg til AKA-gruppen.

I arenaen er det to haller. En mindre hall for skoler og idrettsforeninger til å trene i, samt en stor flerbrukshall med plass til 2 800 tilskuere. Her håper Bratlund på landskamper til høsten.

Klatrevegg

I den femten meter høye klatreveggen kan hvem som helst med brattkort prøve seg mot toppen.

Foto: Anette Skafjeld

– Håndballforbundet sier de er veldig imponerte over det anlegget vi har fått til her, og har lovet oss landskamper. Det er litt tidlig å si når den første blir, men vi håper å se håndballjentene eller guttene representere Norge her i Ringerike til høsten.

For alle

Løpebane

Også en 60 meter lang løpebane er det blitt plass til i hallen.

Foto: Anette Skafjeld

Men Bratlund er tydelig på at det ikke bare er toppidretten som vil nyte godt av hallens sportslige frukter i fremtiden. Også hvermannsen skal få muligheten til å opprettholde god fysikk i hallen.

– Jeg håper alle innbyggere i Ringerike og Hole kommer til å bruke anlegget daglig. Så sant man har innesko da.