NRK Meny
Normal

Kleivstua - Norges nest beste hotell

Nettstedet Trip Advisor har kåret Kleivstua Hotell på Krokskogen til Norges nest beste hotell. På service er hotellet aller best. – Veldig hyggelig sier daglig leder Sjur Langslet.

Kleivstua prisvinner

Kleivstua brukes mye til seremonier og konferanser.

Foto: Torgeir Haugaard / Privat

Reisenettstedet Trip Advisor har kåret de beste hotellene i verden, og de beste hotellene i Norge. Kåringen bygger på brukernes egne anmeldelser.

Best på service

På topp i Norge troner Solstrand hotell og bad i Os utenfor Bergen. Men, på en solid andreplass kommer Kleivstua hotell i Krokkleiva på Ringerike. Hotellet scorer aller best i landet på service. Kleivstua består av 18 gamle hus med totalt 42 rom. Kleivstua er historie tradisjon og skosmysterier, skriver hotellet på sine nettsider. Kundegrunnlaget er konferanser og forretningskunder på ukedager og privatmarkedet i helgene.

– Hotellet vårt er opprinnelig fra 1780, bygget som en skysstasjon den gang veien gikk over Krokskogen, sier daglig leder Sjur Langslet.

Kleivstua prisvinner

På Kleivstua kan gjestene få servering tett på naturen.

Foto: Privat

– Vi ligger i skogkanten helt på toppen av innfallsporten til Nordmarka.

– Og der kan man spenne på seg ski og gå innover?

– Her starter lysløypa omtrent på tunet, perfekt utgangspunkt for ski og andre aktiviteter.

Utrolig moro

– Hva synes dere om at Kleivsuta er kåret til det nest beste hotellet i Norge?

– Det er utrolig moro da, vi er skikkelig stolte alle mann her oppe. Vi håper det er fordi vi gir gjestene god mat, god service, god mat og god seng. Og ikke minst byr vi på stillhet, god beliggenhet og utsikt. Totalt sett gjør vi en veldig god jobb.

Kleivstua prisvinner

I den gamle delen av hotellet er det koselige stuer.

Foto: OttossonPhoto

Langslet ser på kåringen som en stor tillitserklæring fra publikum.

Liker det gamle

– Kleivstua er et lite hotell som er bygget på gamle tradisjoner og gamle hus, er det noe folk verdsetter framfor moderne hoteller?

– Vi tror det. Vi er en del av et nettverk som heter det virkelig gode liv hvor vi er seks steder som består av stort sett gamle ærverdige steder. Bjørnsgård i Sørkedalen, Grefsenkollen restaurant i Oslo og Trugstad gård i Nannestad. Vi holder oss til det gamle og mener at folk liker det. Og vi synes det er morsomt å jobbe med og ta vare på gamle ting, sier Sjur Langslet.

Har ikke reklamemateriell

– Er det sånn at dere må trykke opp nytt reklamemateriell etter denne kåringen?

Kleivstua har 42 rom

Kleivstua har bare 42 rom.

Foto: OttossonPhoto

– Vi har faktisk ikke noe reklamemateriell, vi har bare ei nettside, men kanskje vi må gjøre det nå for å få enda mer trafikk. For det er ikke slik at vi har fullt hele året, vi har ikke mer enn 60 prosent belegg i snitt for året, sier Langslet som nå kommer til å bruke denne kåringen for alt den er verdt.