NRK Meny
Normal

Advarer skiturister mot å krysse togsporet

NSB oppfordrer folk som går på ski i fjellet om å ikke krysse jernbanesporet. Særlig på Bergensbanen har det vært flere episoder i det siste hvor skiturister har krysset jernbanesporet ulovlig.

Tog ved Finse stasjon

LANG BREMSELENGDE: Togene kommer fort og stille,advarer NSB. (arkivbilde)

Foto: Bjørn Ove Botten

– Vi oppfordrer alle som er i fjellet nå om å være svært forsiktige hvis de oppholder seg i nærheten av jernbanelinjen. Og vi oppfordrer på det sterkeste å bruke trygge og sikre jernbaneoverganger dersom de må krysse sporet, sier Gina Scholz, kommunikasjonsrådgiver i NSB, til NRK.

Bakgrunnen er at flere lokførere, særlig på Bergensbanen, har tatt kontakt med NSB og meldt om skispor på begge sider av jernbanesporet flere steder.

Gina Scholz, pressevakt i NSB

BEKYMRET: Gina Scholz i NSB opplyser at flere lokførere har tatt kontakt med dem og vært bekymret for at det skal skje en ulykke.

Foto: NRK

– De er bekymret for at det skal oppstå farlige situasjoner nå når det er veldig mange som er på påskeferie i fjellet, som på Ustaoset og Geilo hvor det er masse hytter og fine skiforhold nå i påsken.

Frykter det verste

Foreløpig har det ikke vært noen farlige hendelser. Men lokførerne ser for seg det verste og ønsker å advare i forkant for å unngå farlige situasjoner på jernbanesporet nå i påskeferien, sier Scholtz.

Hun minner om at det ikke bare er NSBs passasjertog som er ute og kjører.

– I tillegg kan det komme godstog og arbeidstog. Så en må alltid være sikker på at en går over på et sted hvor det er trygt å krysse. Det kan komme andre tog og de kommer fort, og de kommer stille. De har en veldig lang bremselengde, så ikke ta noen sjanser.