NRK Meny
Normal

Norwegian on wheels innstiller

Ledelsen i Norwegian on Wheels informerte i ettermiddag sine ansatte om situasjonen, etter at selskapet i dag innstilte alle sine avganger.

Now innstiller alle avganger

Dette møtte passasjerene i formiddag.

Foto: Raymond Dalen / NRK

Passasjerene som gikk inn på selskapets nettsider i formiddag ble møtt av en beskjed om at alle avganger er innstilt, og at de oppfordres til å bruke TimExpressen istedenfor.

Selskapet oppgir ikke noe grunn til hvorfor de innstiller.

– Jeg tok beslutningen om å innstille ved nitiden i formiddag, men jeg vil ikke gå ut med noe mer om årsaken før jeg har hatt et møte med de ansatte klokka 14, sier bussgründer Terje Bulling til NRK.

Konkurs?

Nye "flybusser"

Norwegian har anklaget busselskapet for å dekorere bussene slik at det kan se ut som det er en del av flyselskapet.

Foto: Ingar Andreassen

Lokalavisen Telen, som dekker Notoddenområdet der selskapet har sin opprinnelse, har snakket med passasjerer som tok bussen i morges, og som oppgir at bussjåføren sa at selskapet var konkurs.

Bussen som gikk fra Notodden klokka sju lørdag morgen stoppet i Oslo. Der skal passasjerene ha fått beskjed om å forlate bussen, og ta seg videre på egen hånd.

Selskapet gikk høyt ut, og leaset 30 busser da det startet opp i mars i år. Bussene har gått fra Notodden via Kongsberg, Drammen og Oslo til Gardermoen.

I slutten av juli kom kjøringen i gang med avgang hvert kvarter, men det har flere ganger i høst vært medieoppslag om hvor mange som tar bussen.

Lederen for busselskapet Terje Bulling, sa tidligere at de hadde bommet litt på hvor ofte bussene skulle gå, etter at det ble rapportert om tomme busser på enkelte avganger.

Les også:

Omstridt

Busselskapet har vært omstridt fordi de har ligget i konflikt med flyselskapet Norwegian. Flyselskapet mener Norwegian On Weels bevisst har dekorert bussene sine på en måte som gjør at det kan assosieres med dem.

Patentstyret, som gir rettigheter til patent, varemerke og design i Norge, mente Busselskapet Norwegian on Wheels beveget seg på tynn is når de valgte et design tett opp til flyselskapet Norwegian.

Knut Andreas Bostad i Patentstyret sa den gang at han forstår flyselskapets holdning:

– Jeg tenker at de i hvert fall har lagt seg veldig tett opp til, om ikke nesten identisk med Norwegians utseende, på de første bussene sine. De burde nok ha tittet på markedsføringsloven før de valgte å utforme bussene på den måten, sa han til NRK.no.