NRK Meny
Normal

Skal selge norsk drømmevinter

Mens åpningen av vintersesongen i landets skibakker er forsinka i påvente av snø og minusgrader, er fem store norske vinterdestinasjoner i London der de profilerer Norge som det perfekte stedet å reise på skiferie.

Bilder av perfekt puddersnø i Hemsedal skal lokke flere til Norge.

Bilder av perfekt puddersnø i Hemsedal skal lokke flere til Norge.

Foto: Kalle Hägglund

Under paraplyen Norway Home of Skiing selger de fem norske vinterdestinasjoner seg til Europa og resten av verden. Hemsedal, Geilo, Beitostølen, Trysil og Oslo Vinterpark står bak spleiselaget og deltagelse på messa i London fra 30. oktober til 2. november.

–Vi står her sammen med verdens største skisteder og da må vi stå sammen skal vi få oppmerksomhet, sier Pål Knutsson Medhus turistsjef på Geilo.

På messa konkurrerer de med skisteder fra Europa, Canada og USA.

Det er avisa The Telegraph og deres eventavdeling som arrangerer messa Ski & Snowboard show 2014 i London. Norge var første gang representert i fjor, men flere destinasjoner er med i år.

Skiløyper i Hemsedal.

Skiløyper i Hemsedal og fire andre norske destinasjoner presenteres for britene på en stor ski- og snowboardmesse i London.

Foto: Kalle Hägglund

Trekker flere briter til Norge

Denne vinteren kommer flere briter enn noen gang til Norge på chartertur for å stå på ski, forteller Medhus.

– Vi har allerede solgt mange flyseter til kommende sesong og gjennom denne messa her, når vi ut til mange ettersom flere hundre tusen mennesker kommer innom løpet av de fire dagene.

Les også: Forsinka skisesong i hele landet

De fem norske skistedene har 200 kvadratmeter å boltre seg på. Her viser de film og bilder fra de ulike stedene, serverer drikke fra en egen bar og svarer på spørsmål fra reiselystne briter.

Det er over 250 forskjellige stands på messa. I tillegg til kjente vintersportssteder fra hele verden, er det også bygget en skibakke inne på messeområdet så folk kan prøve både alpinski og akebrett.De store leverandørene av vintersportsutstyr er også til stede.

Les også: Valdres og Hallingdal samler seg i kampen for Leirin

– Viktig satsing

Rundt 500.000 kroner er inngangsbilletten for deltagelse på den engelske messa. De fem norske vinterdestinasjonene spleiser på deltagelsen, men har også støtte fra Innovasjon Norge, forteller Medhus.

Pål Knutsson Medhus

Pål Knutsson Medhus er turistsjef på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Reiselivet bare i Buskerud, omsetter årlig for mellom 5 og 6 milliarder kroner og er en viktig industri. Skal næringen være det også i framtida, er det viktig at vi er med på slike arrangementer som dette.

Han sier ingen av de fem skistedene hadde klart utgiftene ved å delta på en så stor messe alene.

– Vi mener og håper at dette er vel anvendte penger og at satsingen gir seg utslag i at flere velger skiferie i Norge denne sesongen og kommende sesonger.

Les også: Charterturistene sikter mot norske skidestinasjoner