Skadet Norendal hjem for å opereres

Snowboarder Silje Norendal (22) kommer hjem fra Sør-Korea onsdag kveld. Trolig blir hun operert allerede torsdag.

Silje Norendal

Silje Norendal har vært innlagt på sykehus i Sør-Korea siden fallet natt til søndag. Dette bildet ble tatt få timer etter at hun skadet seg.

Foto: Snowboardforbundet

Norendal brakk håndleddet da hun falt under prøve-OL i Sør-Korea natt til søndag. Hun ble tatt av vinden og mistet kontrollen på et av de største hoppene i slopestyle-løypa i Pyeongchang.

– Det blir nydelig å få henne hjem til Norge. Det har vært helt forferdelig å være på den andre siden av kloden, sier Marit Norendal, mammaen til snowboardkjøreren.

Hun fikk telefon da Silje lå fastbundet på båre og ventet på å bli tatt om bord i et ambulansehelikopter. De har hatt daglig kontakt siden, og ved midnatt onsdag skal hun ta imot datteren på Gardermoen.

Opereres denne uka

Marit Norendal

Marit Norendal er selv en ivrig snøbrettkjører. Hun har motivert datteren til å satse på idretten, selv om hun har hjertet i halsen når 22-åringen setter utfor.

Foto: Privat

Legene fryktet først at snowboardkjøreren hadde pådratt seg en leverskade i fallet, og de ville ha henne på sykehuset til observasjon i en uke. Tirsdag ble det kjent at leververdiene har gått ned og at hun kan reise hjem til Norge.

– Det går bedre med meg nå. Humøret er bra og og det blir veldig deilig å komme hjem til Norge, sier Silje Norendal i en pressemelding fra Snowboardforbundet.

– Jeg ser lyst på det når hun får komme hjem. Nå er det bare håndleddet som skal opereres. Hun har ikke fått gips på det ennå, men det er jo det minste, sier Marit Norendal.

Snowboardkjøreren fra Kongsberg skal undersøkes på Olympiatoppen torsdag morgen. Det kan bli aktuelt med operasjon samme dag, eller fredag, ifølge moren.

Les også: Nå skal Norendal møte sin store frykt

Vil se Xgames fra tribunen

Silje Norendal hadde gledet seg til å kjøre Xgames på hjemmebane denne uka. Nå er målet hennes å stå på tribunen når finalene kjøres lørdag.

– Hvis hun blir operert raskt, så kommer vi til å stå sammen på tribunen lørdag. Da samler vi alle 14 som skulle vært og sett Silje kjøre.

Silje Norendal

Silje Norendal slik vi er vant til å se henne. Her fra konkurransen i Laax i januar.

Foto: Process Films/Snowboardforbundet

Moren er glad hun slipper å se datteren sette utfor hoppene som er bygget til Xgames i hovedstaden.

– Det blir utrolig deilig å ha henne ved siden av meg. Silje gledet seg veldig til å hoppe i Oslo. På hennes vegne er jeg lei meg, men på egne vegne synes jeg det er greit å slippe å se henne hoppe.

Etter operasjonen tar det trolig seks uker før Silje kan trene for fullt igjen. Moren hadde helst sett at hun la opp.

– Silje er veldig klar for å komme tilbake. Hun er så fornøyd med kjøringa og er så utrolig gira. Hvis du spør meg, så kunne jeg ønske at det var annerledes, ler moren.