NRK Meny
Normal

Nissesjokk i oktober

Julemarsipan og pepperkakene er allerede på plass i butikkhyllene, men å møte selveste julenissen i oktober ble for mye for folk flest i morgenrushet i dag.

NRK-reporter Chetan Rastogi snakket med folk på gata om tidlig jul.

NRKs reporter Chetan Rastogi snakket med folk på gata om jul i oktober.

Joho! Vil du ha pepperkake? NRK satte folks toleransegrense på prøve i morgenrushet. I kledd nissedrakt bød reporter Chetan Rastogi på fersk marsipan og julebakst. Det ble ikke like godt mottatt av alle.

Jula er nemlig for lengst i gang, i alle fall i butikkhyllene. Marsipan og pepperkaker er allerede på plass, og om et par dager kan du nyte sesongens første julebrus. Det setter sinnene i kok hos mange.

Juleprotest på Facebook

Eigil Kittang Ramstad fra Kongsberg har startet en facebookgruppe i protest mot handelsstandens julerush i oktober.

– Jeg er veldig glad i jul, og dette synes jeg ikke noe om. Man blir jo lei jula før den starter, sier Ramstad.

Selv snur han i døra, dersom butikken tilbyr julevarer Og han er ikke alene om denne oppfatningen. Facebook-siden hadde på det meste over 80.000 tilhengere. Etter at siden ble hacket i fjor, har han nå startet opp igjen.

– Målet er å gjøre handelsstanden oppmerksom på at det finnes kunder som ikke vil ha dette. Folk som vil ha pepperkaker allerede i september må gjerne kjøpe det, men da kan de ikke klage på at de er lei jula i desember, sier Ramstad.