Niårig elev banket opp

En ni år gammel jente er innlagt på sykehus med hodeskader etter å ha blitt banket opp av en medelev.

Brandengen skole i Drammen
Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Sagal Abdi Osman, moren til den ni år gamle jenta som ble slått.
Foto: Maria Kommandantvold / NRK

 

Hendelsen fant sted på Brandengen skole i Drammen i 08-tiden mandag.

Jenta ble brakt til Sykehuset Buskerud, hvor hun ligger til overvåking etter at det ble påvist en kraftig hjernerystelse. Tilstanden hennes er alvorlig, men hun har ingen brudd eller blødninger.

Moren til jenta, Sagal Abdi Osman, bor på sykehuset med jenta. Hun sier til NRK at datteren har vært dårlig natt til tirsdag og kastet opp flere ganger. Hun er også omtåket.

 

 

Rektor Odd Sveen ved Brandengen skole i Drammen

Rektor Odd Sveen ved Brandengen skole i Drammen beklager sterkt voldsepisoden som skjedde ved skolen mandag.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Bursdagskort utløste krangelen

En krangel om et bursdagskort utløste volden, skriver Drammens Tidende. Jenta hadde nettopp mottatt en invitasjon til en bursdag da en gutt tok kortet fra henne. 

Da hun forsøkte å få kortet tilbake, skal gutten ha lagt henne i bakken, grepet flettene hennes, og dunket hodet hennes tre ganger i bakken.

Rektor Odd Sveen sier til NRK at saken blir anmeldt til politiet av jentas mor. I løpet av dagen skal han innkalle foreldrene til gutten til et møte.

Går i samme klasse

En kontaktlærer kom til noen minutter etterpå. Læreren spurte de to barna ut om hva som hadde skjedd, men vurderte jentas tilstand til å være så god at verken lærer eller foresatte ble kontaktet, til tross for at niåringen gråt mye.

Ifølge rektor Odd Sveen, har både jenta og gutten, som skal ha utført volden, ha bekreftet hendelsesforløpet. Jentas mor kom innom skolen tre timer senere i anledning et annet ærend og fikk da vite om hva som hadde skjedd. De to elevene går i samme klasse.

Da jenta var blitt slått, var barna alene fordi det var før skoledagen skulle begynne. En lærer kom til etter en stund, men m oren ble ikke varslet om hendelsen, og jenta selv hadde sagt at hun ville være på skolen. Sveen forteller at skolen og personalet er preget av det som har skjedd.

Skjerper rutiner

 

- Det er lett å være etterpåklok. Vi innså aldri hvor alvorlig denne hendelsen var. Vi skulle i alle tilfelle ha ringt til moren for å fortelle hva som hadde skjedd, sier Sveen som sier at skolen skal skjerpe rutinene ved lignende hendelser.

- Dette skal vi ta opp i personalet, sier han. 

Skolen har hatt kontakt med moren til jenta gjennom avdelingslederen. Det har også vært kontakt med guttens mor. Skolen har hatt et møte med henne tirsdag morgen. Skolen har også koblet inn hjelpeapparat i forhold til gutten i samarbeid med guttens mor.

 

Brandengen skole, Drammen
Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Kraftig hjernerystelse

Moren var innom skolen for å snakke med ledelsen om en episode som skjedde på fredag mellom den samme gutten og datteren. Da skal gutten ha angrepet jenta på skolen, noe som førte til at jenta sov svært dårlig i helgen.

Moren fikk da tilfeldigvis vite om hendelsen mandag og tok umiddelbart med seg datteren hjem.

I løpet av kort tid ble niåringen dårligere, hun var delvis bevisstløs, kastet opp og klaget over hodesmerter. Kort tid etterpå ble hun brakt til sykehuset, hvor det ble konstatert at hun hadde en kraftig hjernerystelse. 

Moren sier hun tror datteren kunne ha vært verre hvis ikke hun tilfeldigvis hadde fanget opp det som hadde skjedd.

Jenta blir overvåket på sykehuset inntil videre.