NRK Meny
Normal

Nekter straffskyld

Den 44 år gamle mannen som er tiltalt for å ha stukket sin kone med kniv utenfor Betzy krisesenter i Drammen nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet i Drammen tingrett tirsdag.

Drapet er det første som har skjedd utenfor et krisesenter noensinne i Norge. Mannen er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter på trebarnsmoren den 10.oktober 2006.

Paret bodde i  Bærum, men kvinnen var omplassert fra et annet krisesenter av sikkerhets grunner. Det var da hun ved 11.30-tiden den 10. oktober 2006 gikk ut fra krisesenteret at drapet skjedde.

 

 

Knivstikking i Drammen.
Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK

Husker lite

44-åringen sier han ventet i ca. to timer utenfor krisesenteret i Drammen før kvinnen dukket opp. Han har forklart at han husker lite av det som skjedde, men at han kom til Drammen fordi han ville snakke med kona. Han var ikke sikker, men han trodde at hun befant seg ved akkurat dette krisesenteret.

 

 

Statsadvokat Lars Erik Alfheim.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Den 39 år gamle trebarnsmoren ble drept med flere enn 20 knivstikk i hodet og overkroppen. Hun ble forsøkt gjenopplivet, men døde senere av skadene.

Skylder på utroskap

Den tiltalte forklarte i retten at han mener å kunne bevise at kona var utro mot ham. På spørsmål fra aktor Lars Erik Alfheim svarte han at han var 100 prosent sikker på at kona var utro. 

44-åringen så rett ned i bordet og var tydelig utilpass med at flere av de pårørende etter ektefellen var til stede i rettssalen. Blant annet satt de to eldste barna hans og drapsofferets bror på første benk i lokalet. Barna er representert i rettssalen av bistandsadvokat Monica Lindbeck. Det er satt av fire dager til rettssaken i Drammen.

 

Bistandsadvokat Monica Lindbeck.

Monica Lindbeck er bistandsadvokat for barna til den drepte.

Foto: Tordis gauteplass / NRK