Nå kommer pengene

Fotballsponsorene åpner lommeboka for nyopprykkede Mjøndalen.

Mjøndalen IF

Mjøndalen rykker opp til 1. divisjon. Nå må sponsorene åpne lommeboka.

Foto: NRK / SCANPIX

I helgen ble det klart at Mjøndalen rykker opp til 1. divisjon, og det er banksjef i Sparebanken Øst, Trond Tostrup glad for.

Må ut med mer penger

- Jeg har selv bedt om å bli orientert om resultatutviklingen i kampene via SMS. Jeg har vært fullstendig klar over at etterhvert som meldingene om seiere har tikket inn, så har muligheten for at vi må ut med mer penger tikket opp, sier Tostrup.

Sparebanken Øst er sammen med helsekostselskapet Validus og Energiselskapet Buskerud, EB, de tre største sponsorene til Mjøndalen Fotball.

I dag betaler de tre 400.000 kroner for å være hovedsponsorer for Mjøndalen. At MIF nå rykker opp et hakk til 1. divisjon betyr at sponsorene må regne med å betale mer.

- Vi er inneforstått med at skal vi beholde plasseringen på bruntrøyene, så er vi nødt til å betale mer penger til neste år, sier Tostrup.

Informasjonsansvarlig EB, Kjell Nilsen, er også glad for opprykket.

- Mjøndalen er en minst like interessant samarbeidspartner nå, som tidligere. Det vi kunne få konsekvenser i forhold til innhold og omfang i avtalen, sier Nilsen.

Langt unna topplagene

Fotball-laget Mjøndalen har i dag et budsjett på nær to millioner kroner. Neste år økes budsjettet til seks millioner kroner. Og da er det i hovedvekt sponsorene som bidrar.

Seks millioner kroner er langt unna de andre lagene i 1. divisjon, sier tidligere spiller og leder i MIF, Boye Skistad, som i dag jobber i Norsk Toppfotball.

- Mjøndalen har langt opp til de øvre klubbene i 1. divisjon. Det er heldigvis ikke en entydig sammenheng mellom budsjett og sportslig prestasjon, selv om det har sett slik ut i flere år, sier Skistad.