NRK Meny
Normal

Mulig dynamitt-funn på Lindum

Sprengstoffeksperter fra Orica Norway skal i morgen bidra med sin eksperitse, etter at det ble funnet en kasse med det ansatte tror er sprengstoff ved avfallsanlegget på Lindum i Drammen.

Mulig dynamittfunn

Det blir trolig ikke klart før tirsdag hva den gamle trekassen inneholder.

Foto: Lasse Thorbjørnsen

– Vi har låst inn kassen i en container og får hjelp i morgen av personer med kunnskap om hva dette kan være, sier industrivernleder Lasse Thorbørnsen ved Lindum.

Det var Drammen live 24 som først meldte om funnet.

– En operatør på gjenvinningsstasjonen oppdaget en gammel trekasse med noe som lignet på dynamitt, sier leder av industrivern ved Lindum, Lasse Thorbjørnsen.

Meldingen til politiet kom like etter klokken 1330.

Ifølge administrerende direktør Pål Smits ved Lindum, skjer det med jevne mellomrom at det kommer inn sprengstoff på fyllplassen. Området der det antatte sprengstoffet ble funnet i dag, er der privatpersoner kan sortere sitt eget avfall, altså på selve gjenvinningsstasjonen.

– Det hender det kommer inn noe som ser ut som sprengstoff, og da tar vi ingen sjanser. Prosedyren er at vi ringer politiet og stenger av området der gjenstanden er funnet, sier Smits.

Bilder av det antatte sprengstoffet er sendt til eksperter. Ifølge Thorbjørnsen har ikke ekspertene mulighet til å vurdere bildene i dag, og det som muligens er dynamitt er derfor fraktet vekk fra gjenvinningsdelen av fyllplassen og plassert innelåst i en container i trygg avstand fra all virksomhet.

Gjenvinningsstasjonen har vært stengt for publikum, men Lindum er mandag ettermiddag åpnet for normal drift igjen.