Mr. Hønefoss gir seg som assistenttrener

Frode Lafton kommer ikke til å bli med Skarsfjord inn i en ny sesong som assistenttrener i Hønefoss Ballklubb. Nå vil han satse på barne- og breddefotballen.

Frode Lafton

Frode Lafton gir seg som assistenttrener for A-laget i Hønefoss BK.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Ungene var veldig glade når jeg fortalte at jeg skulle gå inn i en mer vanlig jobb.

Det sier Mr. Hønefoss på spørsmål om familiens reaksjon etter at valget var tatt.

Mer tid til barna

Lafton kom inn i trenerteamet sammen med Rune Skarsfjord i sommer, da Rune Johansen måtte ta sin hatt å gå etter dårlige resultater i 1. divisjon. Sesongen endte med fornyet plass, og Lafton sa etter siste kamp mot Alta at det ikke var umulig at han skulle fortsette. Sånn blir det altså ikke.

Mange unger drømmer om å bli som Lafton

Morten Dahle Olsen

– Det er klart at det var et vanskelig valg, men nå har jeg lyst til å gjøre noe annet. De siste femten årene har bestått av toppfotball, og hver eneste helg har forsvunnet i jobb. Jeg har hatt det kjempegøy, men nå vil jeg bruke mer tid på ungene og barnefotballen.

For nå går Lafton tilbake til å bli en del av akademiet til HBK, noe han også var før han tok over assistentplassen i A-laget etter Luis Berkemeier Pimenta i sommer.

Trenerlisens

Det er fortsatt ikke umulig at Hønefoss sin store sønn kommer tilbake. Og vi skal ikke se bort ifra at det blir et sterkt comeback, for den tidligere midtstopperen med over fem hundre kamper for ringeriksklubben vil nå skaffe seg UEFAs A-lisens for trenere.

– Jeg håper jeg har lisensen i løpet av et eller to år, så jeg i hvert fall har de papirene i orden.

– Tror du vi kommer til å se deg som trener i fremtiden?

– Det er nok ikke umulig. En eller annen gang i fremtiden, når jeg har lyst og alt faller på plass, skal du ikke se bort fra at jeg driver med toppfotball igjen ja.

– Alle ungene ser opp til ham

På klubbhuset rett ved AKA Arena står lederen for junioravdelingen med åpne armer. Åge Amundsen gleder seg stort til å få Frode Lafton tilbake.

– Det blir jo veldig trivelig for oss og ungene. Selv om han har vært med A-laget så har han jo for så vidt vært her hele tiden, men nå kommer han igjen for fullt så det skal bli fint.

LES OGSÅ:

Morten Dahle Olsen er hovedtrener for akademiet. Han forteller om en mann de fleste barna ser opp til. Også han setter stor pris på å få Lafton tilbake som en viktig del av det sportslige apparatet, på juniornivå.

– Alle ungene ser opp til ham. Han har jo spilt 523 kamper, om ikke jeg husker feil. Mange her drømmer jo om å bli som ham. Selv om kanskje ikke alle får det til.