NRK Meny
Normal

Det går mot brakvalg for Kongsberglista

Kjell Gunnar Hoff og Kongsberglista er det desidert største partiet i Kongsberglista, etter at forhåndsstemmene er talt opp.

Kongsberglista og Kjell Gunnar Hoff

Kongsberglista har sin valgvake på en restaurant i byen. Kjell Gunnar Hoff, til høyre i bildet, er spent på resten av opptellingen.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Valglogo

Nesten en tredjedel av forhåndsstemmene i Kongsberg har gått i favør Kongsberglista. Av forhåndsstemmene får Kongsberglista 32,4 prosent av stemmene. Blir valgresultatet det samme, vil de bli det desidert største partiet i kommunen med 11 representanter i kommunestyret.

Likevel er partiet nøkterne like etter at forhåndsstemmene ble kjent.

Kjell Gunnar Hoff

Etter at forhåndsstemmene er talt opp i Kongsberg, ligger Kjell Gunnar Hoff fra Kongsberglista an til å bli ordfører.

Foto: Privat

– Jeg tror vi kommer til å falle utover kvelden. Ut fra tidligere meningsmålinger har vi stor oppslutning blant de eldre, og jeg tror veldig mange av de eldre stemmer på forhånd, sier Kongsberglistas førstekandidat, Kjell Gunnar Hoff.

Bortsett fra Miljøpartiet De Grønne og Rødt, som ser ut til å gå fram med henholdsvis to og en representant, går alle de andre partiene tilbake.

Arbeiderpartiet ser ut til å få ni representanter, en tilbakegang på fire. Høyre går tilbake med tre og kan ende med fire. Venstre mister fire og får to, mens både Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti mister alle en representant.

Les også:

Foreløpig er 2527 forhåndsstemmene talt opp. Totalt er det 20.788 stemmeberettigede i Kongsberg.

Kjell Gunnar Hoff i Kongsberglista har tidligere sagt at han vil samarbeide med flere av partiene for å få gjennomslag for sine kampsaker. Hvis resultatet blir slik forhåndsstemmene viser, har Hoff store muligheter til å kapre ordførerklubba i sølvbyen.

– Det blir spennende å se hvordan utslagene blir utover kvelden, sier Hoff.

Hvordan kjentes det da tallene fra forhåndsstemmene ble kjent?

– Det var som om jeg fikk av meg en sekk med stein.

– Er du klar til å bli ordfører i Konsgberg?

– Det viktigste for meg er at vi får en annen politikk. Men hvis vi får så mange stemmer, er vel det også en indikasjon på at mange vil ha meg som ordfører. Det foreligger ingen fasit på hvem som blir ordfører før forhandlingene er over, sier Hoff.