Mjøndalen sikret kvalifisering

Mjøndalen kan forberede seg til kvalifiseringskamp til eliteserien etter 5-0-seier borte mot Bryne.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen

Nok en gang kan Mjøndalen-trener Vegard Hansen se frem mot kvalifiseringsspill for eliteserien.

Christian Gauseth scoret tre ganger i en kamp der MIF ledet 4–0 allerede etter en halvtime.

Mjøndalen fremsto som særdeles effektive på Bryne stadion. Kampen var knapt fire minutter gammel da Sanel Kapidžić var frempå med panna og satte ballen sikkert i mål etter en corner.

Og vertene hadde knapt rukket å få igjen pusten før Mjøndalen på nytt var på raid innenfor 16-meteren. Christian Gauseth spilte seg fri, og dundret en markkryper i det bortre hjørnet. Med marginen på sin side smatt ballen i mål via stolpen, og 0 -2 var et faktum. I løpet av seks minutter hadde bruntrøyene sjokkåpnet i kampen om tre viktige poeng for begge lag.

Raknet

Og det stoppet ikke, for i det 14. spilleminutt var Gauseth igjen på ferde. etter et nydelig innlegg fra Kinny Grewal på høyresiden. Mjøndalenspilleren vant luftkampen, og headet ballen i mål til ledelsen 3–0.

Etter 28 minutter spilles Kapidžić fri etter at vertene rotet det til, og sto alene med med Bryne-keeper Anders Kristiansen. Dansken triller ballen enkelt i mål med venstrefoten. Det er ikke gått en halvtime engang, og Mjøndalen leder 4–0. Det ser håpløst utfor Bryne, og noen av hjemmepublikum er allerede på vei mot portene.

Etter pausen har Bryne bestemt seg for å jage det første målet, og gjør en iherdig innsats. Men det hjelper lite, for nok en gang rakner forsvaret og Christian Gauseth får gå alene gjennom og skyter via Bryne-keeperen – i en lang bue – og inn i tomt mål. Den tidligere Bryne-spilleren har vist liten nåde mot sine tidligere lagkamerater, og kan notere seg for hat trick i en kamp Mjøndalen dominerte totalt.

Mot eliteserien

I Tromsø lobbet Jonas Johansen elegant inn 1–0 over FFK-keeper Jon Masalin fra drøyt 20 meter midtveis i første omgang, og med seier over Fredrikstad er det klart at Tromsø slår følge med Sandefjord opp fra 1. divisjon.

Foruten Mjøndalen ser Kristiansund (48 poeng), Fredrikstad (48) og Bærum (48) også ut til å sikre kvalifisering. Ranheim har 46 poeng.

Drama for Hønefoss

Hønefoss knep ett poeng med 0–0 borte mot Sandefjord, men ender bak Alta dersom de taper for dem i siste runde. Hønefoss står med 37 poeng (38-55), mens Alta har 34 poeng (33–50)

Alta virket fortapt på stillingen 1–1 hjemme mot nedrykksklare Ull/Kisa. Finnmarkingene var på vei ned i 2. divisjon. Håvard Nome misbrukte et straffespark, men var nok lettet da Jonas Fundingsrud skjøt stolpe inn og sikret 2-1-sier tre minutter før slutt. Dermed kan de berge plassen i siste runde.

Nest-Sotra er også i trøbbel etter å ha rotet vekk 2-0-ledelse hjemme mot Ranheim. Thomas Rønning reduserte etter 51 minutter, men først tre minutter på overtid sikret kvalifiseringsjagende Ranheim ett poeng og 2–2 da Vegard Voll var sist på ballen etter en kaotisk situasjon i Nest-Sotra-boksen.
Nest-Sotra har 36 poeng (47–49) og avslutter borte mot nedrykksklare Ull./Kisa.

HamKam, Ull./Kisa og Tromsdalen fortapt, mens ett lag fra trioen Alta, Nest-Sotra og Hønefoss slår følge ned.

Siste runde

Slik spilles siste runde, 2. november: Fredrikstad–Sandefjord, HamKam–Tromsø, Hødd–Bryne, Hønefoss–Alta, Mjøndalen–Bærum, Ranheim–Strømmen, Tromsdalen–Kristiansund, Ull/Kisa–Nest-Sotra.